Sport

KK Star želi revanš za poraz u Pirotu – Košarkaši Pirota idu na pobedu

U 6. kolu plej-ofa Druge muške lige Srbije u košarci Pirot se sutra, petak 17. mart, sastaje se ekipom Star iz Novog Sada. Utakmica će se odigrati u Sportskoj hali “Petrovaradin” sa početkom od 19 časova i 30 minuta. U prvom susretu košarkaši Pirota bili su bolji, a domaći će sutra na svom parketu pokušati da se revanširaju za poraz. Međutim, momci Zorana Milovanovića razmišljaju jedino o pobedi.

“Mi njih jesmo dobili ovde u Pirotu, međutim sam rezultat nije pokazao njihovo pravo stanje. Reč je o jako ozbiljnoj ekipi, fizički veoma zahtevnoj, jer su njihovi igrači fizički dominantniji od nas. Mi smo uspeli da racionalnom igrom u napadu i odbrani u prvom meču budemo uspešniji i zadržali smo ta dva boda. Sutra idemo sa ambicijama da, takođe, pobedimo. Mi stariji košarkaši, Dušan, Miloš i ja ponećemo veći deo tereta, ali odmah iza nas je Pavle Stepanović, nažalost zbog virusa niju tu Strahinja Stanković, a onda su tu Vuk Vasić, Nemanja, Ognjen i Nikola Mirčić. Nastojaćemo da zbijemo redove i sutra krećemo put Petrovaradina i, naravno, idemo na pobedu” – izjavio je Nikola Đonlić.

Trener Pirota, Zoran Milovanović, kaže da je sportski ići na pobedu, tako da i u ovom meču očekuje maksimalan učinak svojih košarkaša.

“Mi ćemo odigrati sigurno na nekom svom maksimumu. Naša ekipa radi vredno, imamo, doduše, nekih zdravstvenih problema, ali bitno je da imamo ozbiljne namere. Naša pobeda ovde u Pirotu bila je potpuno zaslužena, ali to je ekipa koja može da uzvrati, ima svoj kapacitet, tako da moramo da budemo pametni i odigramo na nivou koji planiramo, da budemo nešto brži od njih i nadam se da ćemo zadržati mirnu ruku. Ekipa Star je selektirana izuzetno, pri vrhu je i željna nadigravanja. Očekujem ozbiljnu, napetu utakmicu i pokušaćemo da ovom utakmicom napravimo dobru uvertiru za idući vikend i veliki derbi” – rekao je Milovanović.

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker