Sport

KK Pirot u subotu startuje protiv favorita lige

Košarkaški klub Pirot takmičenje u Drugoj ligi počinje u subotu na domaćem terenu sa ekipom Proleter Naftagas, koja je jedan od glavnih favorita takmičenja. Ove sezone sve utakmice pirotskih košarkaša igraće se u novom terminu od 19:30. Ekipa je dobro selektirana i dobro pripremljena za početak takmičenja, a predsednik kluba Slaviša Svilarov kazao je da je uprava dobro odradila posao, zadržana je “okosnica” tima iz protekle sezone i dovedena su kvalitetna pojačanja.

-Kada je reč o ovoj sezoni, pripreme su trajale sedam nedelja, mislim da smo obezbedili optimalne uslove igračima za nesmetan rad, treniralo se dva puta dnevno, po programu stručnog štaba, odigrano je osam pripremnih utakmica, prelazni period je dobro odrađen, napravljen je dobar spoj mladosti i iskustva. Sve to nam govori da ove godine nećemo da imamo problema i da će svi ciljevi koji su zacrtani biti i ostvareni. Svih ovih godina smo imali odličnu atmosferu.  Očekujemo i da od prvog kola energija sa tribina novoj ekipi donese dodatni zamah pred utakmicu sa prvim favoritom lige, po meni-kazao je predsednik Svilarov.

kk-pirot

Sportski direktor kluba Dušan Dimitrijević istakao je da je odrađen dobar prelazni rok, sačuvana je okosnica tima, a trener je dobro odradio pripremni period.

-Ostao je tu kapiten Pendić, ostao je Skansi, Lazar Rašić, Filipović, tako da je ta ekipa sa pojačanjima, našim igračima koje smo vratili iz Dimitrovgrada, ekipa koja će se boriti za plasman koji i zaslužuje, kazao je Dimitrijević.

Trener KK Pirota Marko Spasić  kazao je da je ekipa dobro selektirana. 

-Doveli smo dobra pojačanja sa kojima će naša ekipa moći da se nosi sa svima u ligi. Prvo kolo igramo protiv Proletera, a to je ekipa koja je favorit za ulazak u viši rang. Žreb je tako hteo da u prvom kolu igramo sa ekipom koja se dosta pojačala, sada su doveli čak i internacionalca tako da će sigurno biti dobra utakmica-kazao je trener Spasić.

Kapiten Pendić dodao je da su se novajlije odlično uklopile u tim, da je atmosfera odlična i da ljubitelji košarke u Pirotu mogu da očekuju dobre partije pirotskih košarkaša.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker