Sport

KK Pirot pravi tim za velika dela. Spoj mladosti i iskustva mogla bi da bude dobitna kombinacija za Prvu ligu

Košarkaški klub Pirot ove godine ušao je u prelazni rok ranije nego prethodnih godina. Kako je kazao u razgovoru za Pirotske vesti predsednik kluba Dušan Dimitrijević, u KK Pirot su vraćeni ili zadržani igrači koji su se pokazali ključnim ranijih godina, a računaće se i na “mlade lavove”, poput Dimitrija Đorđevića, Ognjena Ignjatovića, Vuka Vasića, Vlade Stojanovića, Radenkovića i druge mlade i izuzetno talentovane igrače koji su ponikli u KK Pirotu. 

-Mislim da smo po prvi put počeli prelazni rok u julu mesecu, ranije nego prethodnih godina. Naš cilj je da vratimo što više igrača koji znaju šta to znači boriti se za svoj tim pred pirotskom publikom. Uspeli smo da vratimo Đonlića, Borka Đorđevića, zadržali Matovića, Sanela Mukanovića, dosta iskusnih igrača. Iskustvo je dosta važno pa ćemo ove godine pokušati da uz iskustvo i izuzetno talentovane mlade igrače napravimo dobar rezultat. KK Pirot je već sedam godina stabilni drugoligaš, već smo stekli respekt i u Košarkaškom savezu, tako da ne bežimo ni od plasmana u viši rang, naprotiv, spremni smo-kaže predsednik Dimitrijević.

Po njegovim rečima, već 15. avgusta počinju pripreme i pripremne utakmice.

-Trener Marko Spasić će odrediti rivale za pripremne mečeve, ali ja očekujem da to budu ekipe iz susedne Bugarske. Septembra ćemo po treći put organizovati i tradicionalni turnir posvećen legendama pirotske košarke Zvonku Minčiću i Banetu Ćiriću pa će i to biti odlična prilika za uigravanje ekipe. Poseban akcenat stavljamo na mlađe kategorije, zbog čega smo angažovali Milana Tančića za sportskog direktora mlađih kategorija, on je maksimalno angažovan u klubu, napravili smo i plan razvoja mlađih kategorija, imamo 180 deteta a mislim da možemo još više da dobijemo na kvantitetu. Tu su i mladi i izuzetno talentovani košarkaši koji su ponikli u KK Pirotu poput Dimitrija Đorđevića, Vlade Stojanovića, koji su već standardni prvotimci sa dobrom minutažom, priključujemo i Vuka Vasića, Ognjena Ignjatovića, Radenkovića. To su izuzetno talentovani momci koji će raditi sa prvim timom. Oni su osnova KK Pirota – domaći igrači i ulagaćemo maksimalno u njih-kaže Dimitrijević.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker