Sport

KK Pirot dočekuje prvoplasiranu Jagodinu

U subotu, 15. marta 2014. od 18 časova u hali Kej KK”Pirot” dočekuje OKK”Jagodina” u 20. kolu prvenstva Druge muške lige Srbije.

KK-Plakat-20-kolo-RGB

KK”Pirot” se od svog postojanja nije mnogo sastajao sa Jagodincima. Kada je Pirot bio stalni član Druge lige, 60-ih, 70-ih i 80-ih rivali iz tog dela Srbije su bili Smederevska Palanka, Mladenovac, Lazarevac i eventualno Svilajnac. Tada Jagodinaca nije bilo kao što Pirota nije bilo u jačim ligama 90-ih i početkom 2000-ih. Prva odigrana utakmica je bila prijateljska, 29. avgusta 1981. godine u Pirotu kada je “Jagodina” iz Svetozareva pobeđena rezultatom 89:87. Već naredne sezone, 1982/1983 jagodinci su bili članovi Druge lige Istok kada su “Pirot” pobedili oba puta, a prvi put u Pirotu rezultatom 91:92. Tada su karijeru završili Mirko Denković, Vule Mladenović i Stevan Stamenović, došlo je do smene generacija a “Pirot” je jedva izborio opstanak u ligi.

U tekućoj sezoni Jagodina je lider prvenstva. Jedina ekipa koja je pobedila u Jagodini je upravo KK”Pirot”. Ono što je zajedničko za ova dva rivala je i da je trener Pirota Zoran Petrović bio trener a Sanel Mukanović i Vladislav Stanisavljević igrači “Jagodine”. Sve rečeno i velika važnost bodova za obe ekipe obećava izuzetnu košarkašku poslasticu za pirotsku publiku.

Utakmicu sude: Slobodan Pavlica, Nataša Virijević, Milorad Pavlović (svi iz Beograda)

Delegat: Zoran Maksimović (Beograd)

Pre prvenstvene utakmice “Pirot”-“Jagodina”, koja počinje u 18 časova, odigraće se dvomeč između mlađih pionira i pionira KK”Pirot” i KK”Basket Bor” u okviru Kvalitetne lige KSIS.

Sve u vezi takmičenja 2.MLS možete pratiti na sajtovima:

www.kss.rs   /   www.rksis    www.kkpirot.com

Možete pratiti sve promene rezultata utakmica 2.MLS uživo na sajtu www.kss.rs:

klik na “takmičenje”   / potom levo na 2.MLS/    a onda klik na “LIVE” na željenu utakmicu.

Ipak, tek gledanjem utakmice uživo doživljaj je potpun.

Zato dođite u halu Kej u subotu u 18 časova i podržite KK”Pirot” na najbolji način.

 

Saopštenje KK Pirot

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker