Lokalna samouprava

Kirbi i Vasić položili kamen temeljac za objekat vredan 400.000 dolara

Ambasador SAD-a u Srbiji Majkl Kirbi danas je prilikom posete Pirotu zajedno sa predsednikom opštine Pirot mr Vladanom Vasićem položio kamen temeljac za izgradnju objekta koji će biti namenjen udruženjima koja u svom fokusu imaju pružanje pomoći osobama sa invaliditetom u Pirotu. Vrednost objekta je preko 400.000 dolara.

kirbi_1

Predsednik Vasić je najpre primio ambasadora u svom kabinetu, nakon čega se delegacija uputila u Molijerovu ulicu gde počinju radovi na izgradnji ovog objekta koji je nedostajao Pirotu.

-Ovo je drugi zajednički projekat koga opština Pirot realizuje zahvaljujući odličnoj saradnji sa američkom ambasadom. Prvi je rekonstrukcija seoske škole u Poljskoj Ržani, a ovo je sada izgradnja kompletnog objekta, investicija vredna blizu 400.000 dolara i u tom objektu će biti smeštene sve nevladine organizacije koje nemaju dobro rešeno prostorno pitanje, imaju podršku opštinu Pirot, a koje se bave pružanjem pomoći osobama sa različitim invaliditetima. Mislim da ćemo nastaviti uspešnu saradnju sa američkom ambasadom koju smo najpre započeli sa ekonomskim pitanjima, a sada nastavljamo sa socijalnim pitanjima-kazao je Vasić.

kirbi_3

Ambasador Kirbi kazao je da mu je veoma drago da boravi u Pirotu, gde je već boravio pre nekoliko meseci.

-Posebno mi je drago što sam ovde sa mojim kolegom iz Ministarstva odbrane SAD-a, pukovnikom Šejom i što ćemo učestvovati u postavljenu kamena temeljca ovog objekta. Realizujemo ovaj projekta u Pirotu, jer je to grad u kome se ceni svako ljudsko biće.  Grad je dao predlog, Evropska komanda američke vojske (EUCOM) je odobrila projekat i nađen je novac za izgradnju objekta. U ovaj projekat smo ušli jer znamo da gradska vlast ima ozbiljan pristup projektu, posvećena je ovom poslu i zbog toga i želimo da im pomognemo i da napravim ovakvu zgradu, u koju ćemo uložili skoro 400.000 dolara koju će koristiti opština i nevladine organizacije koje pomažu osobama sa oštećenim sluhom, vidom, ili drugim problemima. Na taj način ćemo im omogućiti da postanu produktivni članovi društva-kazao je Kirbi i dodao da svi roditelji, i on sam sa dvoje dece, i gradonačelnik Vasić sa troje, razmišljaju o budućnosti svoje dece, ali na ovaj način se omogućuje da sva deca, naročito ona sa posebnim potrebama,  imaju budućnost kakvu zaslužuju, zaključio je ambasador Kirbi.

20150717_121425_resize

Pogledajte foto galeriju sa današnjeg događaja.

[envira-gallery id=”25671″]

foto Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker