Sport

Kineski fudbaleri u Radničkom u Pirotu osvanuli na svim vodećim kineskim portalima

Svi najveći kineski portali su preuzeli vest sa oficijelnog sajta fudbalskog kluba Hebei CFFC koji je objavio vest o dolasku njihovih šest igrača u Radnički Pirot. Administrator kineskog kluba nas je obavestio da je vest iako danas postavljena ima već više od milion klikova.

 

Foto – Zvanični sajt fudbalskog kluba Hebei
Tim lider kineza Zulun Li, koji je boravio u Pirotu i prošle jeseni, nas je upoznao da će cela pokrajina Hebei sa velikom pažnjom pratiti razvoj njihovih igrača i rezultate koje će ostvariti Radnički u narednom periodu.

– Sigurno je da će desetine miliona Kineza čuti za Pirot i Srbiju u narednih par meseci. To je šansa da se dodatno približe dve zemlje, iako su već sada relacije između Kine i Srbije na visokom nivou. Znam da će često delegacije iz našeg kluba i naše provincije dolaziti da isprate utakmice Radničkog u ovoj sezoni.

Da li to znači da je moguće da se produži saradnja i da možemo očekivati i druge vrste saradnje sa vašim klubom?
– Ja sam ubeđen u to. Na izuzetan način smo bili primljeni prošle godine u Pirotu, i nema razloga da tako ne bude i sada. Doživeli smo toplu dobrodošlicu počev od gradonačelnika Vladana Vasića, pa sve do svih ljudi iz kluba i samih građana grada Pirota. Postoje razne ideje, gospodin Darko Marić je u stalnom kontaktu sa čelnicima našeg kluba i vrlo je moguće da saradnja potraje – izjavio je Zulun.
Pogledajte linkove objava sa nekih od kineskih portala i zvaničnog sajta FK Hebei, OVDE i OVDE.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker