Lokalna samouprava

Kineski fudbaleri u Pirotu uče tajne fudbala

 

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić danas je priredio prijem za mlade talentovane fudbalere iz kineskog kluba Hebei, jednog od najjačkih kineskih klubova, koji u Pirotu borave mesec i po dana kako bi stekli dragocena iskustva i unapredili svoje fudbalske veštine. Gradonačelnik Pirota danas je priredio prijem za fudbalere iz Kine, a prijemu je prisustvovao i menadžer Darko Marić, koji je i najzaslužniji za ovu saradnju. Gradonačelnik Vasić istakao je da je ovo još jedan korak ka ostvarenju strategije gradskog rukovodstva, a to je da Pirot postane jedan od vodećih sportsko-rekreativno turističkih centara Srbije, ali i šire. 

-Cilj nam je da kroz sportske veze ostvarimo i privredne i ekonomske veze sa drugim zemljama, u ovom slučaju sa Kinom. Već sada vidimo konture ostvarenja našeg dugoročnog cilja  a to je da Pirot bude sportsko-rekreativno turistički centar ovog dela zemlje. Nadam se da Pirot momcima iz Kine ostati u najlepšem sećanju, želim im prijatne dane na fudbalskim terenima Radničkog i nadam se da su ispunili očekivanja-kazao je gradonaečelnik Vasić.

Darko Marić, nekadašnji uspešni fudbaler kineskog kluba “Hbei”, sada uspešan menadžer, kazao je da su mladi kineski fudbaleri oduševljeni prijemom u Pirotu, svi su zadovoljni, a zadovoljni su i samom klubu u Kini. Trenutno je ovde šest fudbalera, oni će tu biti ukupno mesec i po dana a ideja je da se osim sportske saradnje, ona proširi i na ekonomski aspekt. Reč je o veoma značajnom klubu, jednom od najjačih u Kini u provinciji od preko 70 miliona ljudi-kazao je menadžer Marić i dodao da je reč o jednom od vodećih klubova Azije.

Gradonačelnik Vasić je kazao da kineski fudbaleri nisu slučajno došli u Pirot.

-Kina je u velikoj fudbalskoj ekspanziji. Oni su imali i prethodnicu, sagledali su sve uslove u Pirotu, i uređenje grada, i postojanje sportske infrastrukture koja je u Pirotu na vrlo dobrom nivou i nakon toga su doneli odluku da dođu baš u Pirot-zaključio je gradonačelnik Vasić.

Sastanku je prisustvovao i predsednik Radničkog Zoran Nikolić.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker