Gradska hronika

Kilometarske kolone tokom miniranja kod Čiflika

Kako je Pirotskim vestima izjavio Dragan Savić, iz španske firme “Rubau” koja je zadužena za izgradnju deonice budućeg Koridora 10 kod Čiflika, naredno miniranje pa samim tim i obustava saobraćaja u dva termina dnevno najavljeno je za subotu 26. oktobra.

DSCF3376-Potpuna obustava saobraćaja vršiće se u ustaljenim terminima od 9 do 11 i 14 do 16 sati popodne-kazao je Savić. U praksi, obustava traje nešto duže pa su tako autobusi koji su vozili putnike iz Pirota ka Nišu umesto dva sata, krenuli tek nakon dva sata i 45 minuta obustave, jer je potrebno vreme da se jedna traka kolovoza raščisti, nakon čega se vozila puštaju  naizmenično iz jedne i druge trake, što se regulište semaforima.

DSCF3379Za vreme miniranja na ovoj deonici magistralnog puta naprave se kilometarske kolone pa se savetuje korišćenje alternativnih puteva. S obzirom da je put preko Ponora u katastrofalnom stanju jer je praktično uništen zbog teških kamiona i mehanizacije, najbolje rešenje je ka Nišu putovati preko Babušnice.

tekst i fotografije Aleksandar Ćirić

 

Slične vesti

3 Comments

  1. A put preko Babušnice je u mnogo boljem stanju. Samo je debil mogao da dozvoli zatvaranje magistralnog puta, a da se prethodno ne obezbedi adekvatan alternativni put…

  2. Lopovska drzava, da je put proso tamo gde je prvi put zamisljeno-palanka sedlar ciflik-ne bi bilo zastoja,rusenja toliko vikendica duz puta i kuca na sarlahu,trosenja 140 miliona evra vise za sadasnju trasu i samim tim bi bilo bolje,a ovako su sada budzovani nakupuvali placeve i njive i jos vise stekli korist…Sale

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker