Lokalna samouprava

Kej pored Nišave će biti još duži – počelo sađenje novih sadnica uzvodno od Železničkog mosta

Danas je u prisustvu velikog broja školaraca svih pirotskih škola, mališana iz Predškolske ustanove “Čika Jova Zmaj” ali i pirotskog Odreda izviđača simboličnim sađenjem sadnice počela akcija produženja Keja pored Nišave uzvodno od Železničkog mosta ka asfaltnoj bazi. Sadnju novih stabala vrše radnici Komunalca a danas su im pomogli i mališani iz škola i vrtića, kao i gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić koji je sa saradnicima i rukovodstvom Komunalca simbolično zasadio prvu sadnicu. 

Gradonačelnik se posebno zahvalio mališanima koji su učestvovali u ovoj akciji. Vasić je pozvao sve građane da čuvaju Kej a zahvalio se i svim ljudima koji su kroz istoriju doprineli da Kej postoji i da izgleda ovako kako izgleda.

-Mislim da je Pirot karakterističan po tome u celoj Srbiji da u centru grada ima prelepo šetalište, prelepu fitnes zonu, za uživanje i mladih i starih. Ja bi želeo da pomenem i malo noviju istoriju. Ako pogledate Kej, od Gazele do Železničkog mosta svi mostovi su renovirani, uređeni, renovirana je Gazela, obnovili smo i zaštitili Golemi most, srušili dotrajali stari Ljubavni most i na istom mestu napravili moderni mali most, napravili novi most na Drugom ringu koji je deo saobraćajnog prstena oko grada. Popločali smo Kej, posadili mnogo novih sadnica, osvetilili, produžili Kej pa sada od Gazele do Železničkom mosta imamo 1750 metara uređene staze, što je ukupno 3.500 metara uređene fitnes staze u centru grada-kazao je Vasić i dodao da se nastavlja sa uređenjem ovog simbola našeg grada.

-Mi se tu nećemo zaustavili pa danas nastavljamo radove na produženju Keja uzvodno od Železničkog mosta ka Poljskoj Ržani. Ovde je zasađeno negde stotinjak i više sadnica do kraja Kupališta, ubrzo će se nastaviti sadnja i sa desne strane od Železničkog mosta do Kompenzacionog bazena, a onda će se oko velikog kompenzacionog bazena će se sredstvima Ministarstva ekologije će se takođe zasaditi dvoredni drvoredi. Činjenica je da Pirot ima zaista fenomenalni prostor u centru grada, pluća grada, nova fabrika kiseonika i veoma mi je drago zbog toga-kazao je Vasić.

 

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Пре више од десетак година тадашња ДС општина Медијана града Ниша засади преко педесетак стабљика племенитог дрвећа од моста на Нишави код Градске топлане до Габровачке. То је иначе омиљено шеталишта у Нишу. Не за дуго неки насилници их све поломише. Сад нема на том делу нишавског шеталишта ниједног стабла.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker