Gradska hronika

Kej I Pirot lepotom osvojili fudbalere iz Kine

Mladi i talentovani fudbaleri iz Kine, koji u Radničkom borave kako bi usvojili evropski stil igre, sa mnogo više fizičkih kontakata i očvrsnuli, ne kriju oduševljenje Pirotom. Posebno ih je oduševio Kej pored Nišave, prava oaza mira gde svakodnevno šetnjom prikupljaju energiju za naporne treninge sa trenerima Radničkog. 

Yang Chenyu, ili Ben (na fotografiji gore) kako ga svi zovu, kaže za Pirotske vesti da svaki dan bar jednom prođe Kejom pored Nišave. 

– Svaki dan barem jednom prodjem Kejom i moram da vam kažem da baš ovde najbolje prikupljam energiju za sve treninge i aktivnosti koje imam tokom dana. Malo gde u centru grada imate mesto gde možete da se sklonite od gradske vreve, gužve i galame, i po meni je Kej pravo blago vašeg grada – kaže Yang Chenyu i dodaje:

– Svi su jako prijatni i ljubazni prema meni i svim igračima iz Kine. Gde god krenemo na svakom koraku nas svi pozdravljaju i čine mnoge gestove dobrodošlice tako da se mi osećamo više nego prijatno u Pirotu – završio je Yang Chenyu, ili kako ga svi zovu Ben.

 

foto Martin Nešić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker