Sport

Kari Pešić: Pirotska košarka ima budućnost

Proslavljeni pirotski internacionalni košarkaški trener Svetislav Kari Pešić kazao je u intervjuu Pirotskim vestima da košarka u Pirotu ima budućnost, da KK Pirot ima veoma dobre selekcije kadeta i juniora, sa vrlo talentovanim košarkašima. 

-KK Pirot je jedan od retkih klubova u zemlji, ali i na prostorima bivše Jugoslavije,  koji je od osnivanja – 1952. godine, aktivan neprekidno. Bilo je dobrih rezultata, ali i rezultata sa kojima nisu svi bili zadovoljni, ali se igralo, uvek je bio aktivan. Što se tiče sportskog rezultata napravljeno je više nego što je planirano. Ali najvažnije je da se pojavila jedna mlada nova generacija 1999. , 2000. , 2001. , 2002. , kadetska, juniorska. Trenirao sam ih jedno veče da vidim kakav je kvalitet i kako reaguju na neke moje zahteve. Mogu da kažem da imamo vrlo talentovane selekcije kadeta i juniora, napravila se jedna dobra ekipa sa dobrim talentovanim individualcima. Oni moraju puno da rade naravno, a naredne godine bi trebalo da igraju Kvalitetnu ligu sa Partizanom, Zvezdom i drugim kvaliettnim klubovima. Tako da je to bilo meni veliko zadovoljstvo, da odradim taj trening sa mladim nadama KK Pirota-kazao je Pešić Pirotskim vestima. 

Pogledajte u video materijalu šta je legenda srpske i pirotske košarke Kari Pešić kazao za Pirotske vesti o njegovom viđenju stanja u srpskoj, klupskoj i reprezentativnoj košarci.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker