Sport

Kari Pešić: Možemo da dobijemo Amerikance na Mundobasketu

Proslavljeni svetski košarkaški strateg Svetislav Kari Pešić kazao je u intervjuu za Sportklub da bi Srbija mogla da dobije reprezentaciju SAD-a na Mundobasketu u Kini, ukoliko u polufinalu dođe do ovog susreta, i ako naravno u četvrtinalu koje se igra danas od 13 sati ne dođe do iznenađenja i Argentina pobedi Srbiju. 

Pešić je kazao da Argentina ne bi trebalo da predstavlja problem za reprezentaciju Srbiju.

-Mislim da je dobro što igramo sa Argentincima, odlična je ekipa, ali nije onako kvalitetna kako je bila nekada. Pobeda nad Argentincima će nam vratiti samoupouzdanje nakon poraza od Španaca i onda nam sledi u polufinalu meč sa fenomenalnom reprezentacijom SAD-a, koju mislim da možemo da dobijemo. Reprezentacija SAD raste iz meča u meč, ali i mi smo jaki. Ipak, fokus treba prvo da bude na Argentincima-kazao je Pešić za Sportklub.rs.

On se osvrnuo i na meč sa Špancima. Po njegovim rečima, reprezentacija Srbije je dobro krenula meč, ali kada su Španci počeli da menjaju odbranu, što je karakteristično za njihovog trenera Skariola,   mi smo ispali iz ritma napada. Zaboravili smo da je najbolji način da se reši takva situacija zapravo agresivna odbrana jer se tako dobijaju poeni iz kontre-kazao je Pešić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker