Božićna škola sportaLokalna samouprava

Kari Pešić: Božićna škola sporta prerasla u pokret koji se širi Srbijom

Promoter ovogodišnje Božićne škole sporta, koja je danas otvorena u prepunoj hali “Kej” u Pirotu – Svetislav Kari Pešić kazao je uz čestitke svima koji su učestvovali u realizaciji ovog važnog projekta, a posebno njenom autoru Nenadu Đorđeviću, da je Božićna škola sporta za 12 godina prerasla u pravi pokret, jedinstven u zemlji. To je još jedan dokaz da je Pirot prestonica sporta u ovom delu Srbije. Otvaranju ovogodišnje Božićne škole prisustvovali su i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, kao i potpredsednik OKS-a Žarko Zečević.

Božićna škola sporta 2018. – foto Aleksandar Ćirić

-Ja sam oduševljen koliko broj učesnika ovaj pokret zbog čega mislim da je Božićna škola sportova još jedan magični element koga Pirot ima. Malo je u svetu ovakvih manifestacija i pokreta. Želim da čestitam svima, posebno idejnom tvorcu – Nenadu Đorđeviću, a mališanima želim da ne odustaju od bavljenja sportom i da što više vremena provede na sportskim borilištima-kazao je Pešić.

Pešić je kazao i da je Božićna škola jedan od magičnih elemenata Pirota, poput pirotskog ćilima, kačkavalja i drugih brendova.

-Zamislite 12 godina da traje ovako masovan pokret, sve to treba organizovati, a to se ovde radi na visokom nivou. Oduševljen sam zaista i čestitam svima koji su zaslužni za ovo-kazao je Pešić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker