Lokalna samouprava

Karavan bezbednosti u Pirotu: Naš grad među najbezbednijima u Srbiji kada je reč o bezbednosti mališana!

Danas je u Pirotu otvoren Karavan bezbednosti, koji će trajati dva dana, a po rečima zamenika gradonačelnika Pirota Miloša Colića, Pirotski okrug je, sa dobrim razlogom, najbezbedniji kada je o saobraćaju reč u našoj zemliji.

-Karavan dolazi u trenutku kada mi vraćamo Saobraćajni centar koji je iza nas, svojevremeno pionirski poduhvat u celoj Srbiji, a mi ćemo nastaviti da obučavamo svu decu Pirota, kako da se ponašaju u saobraćaju. Drago mi je što ima puno dece i što je Grad Pirot suorganizator manifestacije u Pirotu. Moram da pohvalim i izuzetnu saradnju sa Policijskom upravom Pirot, a ovakve manifestacije treba da imamo više i da nam bezbednost u saobraćaju bude prioritet-kazao je Colić.

 

Prisutnima se obratio i Nenad Pešić, direktor kvaliteta u kompaniji Tigar Tyres. 

-Bezbednost je jedna od osnovnih vrednosti kompanije Tigar tajers, a mi bezbednosti doprinosimo tako što proizvodimo vrhunske pneumatike. Naše gume su izuzetno performantne i doprinose bezbednosti u saobraćaju-kazao je Pešić.

Branko Stamatović, direktor Agencije za bezbednost saobraćaja kazao je da su manifestacije poput ove,dokaz da samo zajedno možemo ostvariti strateško opredeljenje Vlade Srbije da od 2030. godine imamo nula poginule dece u saobraćajnim nezgodama.

Slaviša Lakićević, načelnik Uprave saobraćajne policije MUP-a kazao je da u Srbiji godišnje strada desetak dece, ali da svi zajedno moramo tu broju drastično smanjiti, uz prioritet da od 2030. godine imamo nula poginule dece.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker