Ribolov

Kapitalci na otvaranju nove ribolovne sezone

Ako se po jutru dan poznaje, mnogobrojne zaljubljenike u ribolov u Pirotu očekuje dobra sezona, s obzirom da je ovogodišnja sezona “otvorena” kapitalnim ulovima na Zavojskom jezeru, ali i na reci Bistrici nedaleko od centra grada.Po rečima Radivoja Antića, iz Kluba sportskih ribolovaca “Tajm”, koji je i vlasnik istoimene radnje sa ribolovačkim priborom, od samog početka ribolovne sezone, uprkos lošem vremenu, riba počinje da radi na većini ribolovnih voda.

-Na osnovu informacija koje svakodnevno dobijamo od ogromnog broja mušterija-ribolovaca, ali i na osnovu sopstvenog iskustva s obzirom da sam i sam strastven ribolovac, mogu reći da se na rekama Visočici, Temštici i Jermi “javlja” pastrmka uglavnom na mušicu i na leptire, po jedna, dve, tri u proseku. Što se tiče Zavojskog jezera, oko brane i Belskog mosta javljaju se klenovi od 150 do 400 grama i bodorka čiji se ulovi kreću od 15 do 20 komada-kaže Antić.

1965483_10203556576065535_567511974_o

Već na startu sezone zabeleženi su i prvi kapitalni ulovi i to soma na Zavojskom jezeru i to težine oko 40 kilograma, a i ulovi štuke na reci Bistrici od oko 3.5 kilograma.

-Loše vreme ovih dana će malo poremetiti situaciju jer će nakon što se vreme stabilizuje, trebati da prođe pet do šest dana da riba počne normalno da radi-zaključuje Antić.

Soma kapitalca na Zavojskom jezeru upecao je Piroćanac Dejan Vidanović, dok je pravi majstor za lov štuke na Bistrici postao Predrag Potić, koji je za samo jedan dan na Bistrici uhvatio tri štuke, od kojih je najveća bila teška 3.4 kilograma i dugačka oko 85 centimetara.

 

Pogledajte i prilog Televizije Pirot o somu kapitalcu na Zavojskom jezeru.

 Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker