Ribolov

Kapitalci i u Vladikinim pločama

Strastveni ribolovac iz Pirota Dragan Jovanović, koji se od sedme godine bavi aktivno ribolovom, u kanjonu Vladikine ploče na Visočici na mušicu ručne izrade koju je sam napravio uhvatio je tri kapitalna primerka potočne pastrmke, od kojih je najveća bila dugačka bezmalo pola metra i teška 1.5 kilograma.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jovanović, koji je član Ribolovačkog udruženja “Time” iz Pirota, bavi se dvadeset godina izradom veštačkih mušica za ribolov, a zapošljen je u Turističkoj organizaciji Pirot.

-Sve se desilo u periodu od 7 do 8 sati uveče, pred mrak, na ulazu u Kanjoj iz pravca Rsovaca. Pastrmke su ulovljene na suvu mušicu “Draganova Staroplaninka”, veličine udice 10. Najveći primerak je bio dugačak 49 centimetara i težak 1510 grama, borba je trajala desetak minuta. Drugi primerak je bio dugačak 42 cm i težak 1020 grama, dok je najmanja bila dugačka 37 cm i teška 730 grama. Korišćen je štap marke “Robinskon AFTM 5-6, čekrk mušičarski Šekspir-Flugerov, kanap WF6F aerofloat, a sve tri pastrmke ulovljene su i izvađene iz vode rukama, bez meredova, drugim rečima pružena im je šansa i da odu-kaže Jovanović.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Slične vesti

2 Comments

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker