Gradska hronikaRibolov

KAPITALAC na Zavojskom jezeru! Nikola savladao ogromnu pastrmku, ali i UPUTIO SNAŽNU PORUKU SVIMA KOJI POSEĆUJU JEZERO I STARU PLANINU!

Mladi Piroćanac Nikola Stanković, na Zavojskom jezeru, poznatom među ribolovcima po tome što u svojim dubinama krije prave nemani i ogromne primerke različitih vrsta riba, upecao je pastrmku tešku 4.3 kilograma, dužine čak 76 centimetara.

Nikola je pastrmku upecao koristeći štap Rapture prism 0,6-6gr, mašinicu daiwa legalis cs lt 2500, konac 0.06, predvez 0.16.

Kako je kazao za PV, celoga života bavi se ribolovom, veliki je zaljubljenik u Zavojsko jezero, pa je želeo da ovu priliku iskoristi da obrati mnogim nesavesnim posetiocima Zavojskog jezera ali i Stare planine, koji za sobom ostavljaju smeće i ruže fenomenalne staroplaninske krajolike i predele.

-Želim da se zahvalim JP Srbijašume što radi na očuvanju i unapređenju ribljeg fonda, a svi mi ribolovci moramo da im u tome pomažemo, umesto da odmažemo. Svima koji žele da posete Staru planinu i Zavojsko jezero poručujem i molim ih da prirodu, kako zateknu, tako i ostave, da ne ostavljaju za sobom smeće kako bi ružne slike koje možemo nažalost često videti u netaknutoj prirodi postale prošlost, a priroda će nam za to, sigurno vratiti najbolje kako ume-kazao je Stanković za PV.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker