Lokalna samouprava

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj: Pravi se baza parcela koje mogu biti interesantne investitorima

Grad Pirot i Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj objavili su poziv za vlasnike svih parcela koje nisu u funkciji a koje bi mogle biti interesantne potencijalnim investitorima.

Pozvom su obuhvaćene lokacije koje su potrencijalni predmet za takozvane “braunfild”, odnosno lokacije gde već postoje objekti koji mogu da se stave u funkciju investicija, kao i za “grinfild” investicije, odnosno lokacije gde postoji pristupni put i odgovarajuća infrastruktura.

Kada je reč o potencijalnim lokacijama za “braunfild” investicije gde postoje već izgrađeni objekti povoljni za nove investitore, površina objekta mora biti minimum 400 kvadrata uz postojanje pristupnih saobraćajnica, priključka ili mogućnosti za priključenje na struju, vodu, kanalizaciju.

Sa druge strane, za “grinfild” investicije, odnosno za površine koje mogu biti pogodne za izgradnju novih objekata, neophodno je makar 1000 metara kvadratnih površine, uz postojanje pristupnih saobraćajnica, kao i da postoji mogućnost za priključenje na struju, vodu i kanalizaciju.

Sve dodatne informacije mogu se naći na sajtu Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj www.ledo.pirot.rs kao i na zvaničnom sajtu Grada Pirota www.pirot.rs. Javni poziv je otvoren 3o dana od dana objavljivanja a sva dokumenta i dodatne informacije mogu se naći na pomenutim sajtovima kao i pozivom na broj telefona KLER-a 010-305-581.

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker