Gradska hronika

Kamera Radio kluba Pirot šalje signale za ranu dojavu o požarima, bujicama…

Radio klub Pirot instalirao je na jednoj od većih kota na teritoriji grada izuzetno kvalitetnu HD kameru koja pokriva ogromnu povšinu teritorije grada Pirota i okoline. Zahvaljujući ovoj kameri operateri Radio kluba, koji kamerom upravljaju iz sedišta Radio kluba u Pirotu,  mogu blagovremeno da dojave požar, kao što je to bio slučaj danas kada su registrovali šumski požar na lokaciji između sela Držina i Petrovac i odmah alarmirali nadležne službe. 

Kako je Pirotskim vestima kazao Bojan Božić, iz Radio kluba Pirot, novac za instaliranje opreme je nabavljen zahvaljujući podršci Grada Pirota a u okviru konkursa namenjenog udruženjima građana koji se raspisuje svake godine.

foto – Igor Đorđević

-Kamerom u potpunosti upravljamo iz prostorija kluba, možemo da zumiramo 30 puta i okrećemo za 360 stepeni. Ideja je bila da možemo uz pomoć nje da registrujemo požare u ranoj fazi, ali i bujične vode i slične nepogode koje je moguće registrovati na ovaj način. Do sada smo u mnogo navrata to i činili a danas popodne registrovali smo jedan požar između sela Petrovac i Držina i odmah dojavili nadležnim službama kako bi se blagovremeno reagovalo-kaže Božić za Pirotske vesti.

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker