Lokalna samouprava

Kako se pravi “pirotsko zlato” – pirotski kačkavalj Mlekarske škole (VIDEO)

U pirotskoj Mlekarskoj školi, uprkos vanrednom stanju, nesmetano se proizvodi “pirotsko zlato” – pirotski kačkavalj pa se nesmetano vrši otkup oko 5.000 litara mleka dnevno od naših proizvođača mleka, a redovno se isplaćuju zarade za 26 zaposlenih u radionici za preradu mleka ove škole, kazao je Pirotskim vestima ambiciozni direktor Mlekarske škole Nenad Đorđević.

Niže cene ovčijeg kačkavalja za 20 procenata

Direktor Đorđević je kazao i da je od uvođenja vanrednog stanja došlo do značajnog porasta tražnje za fermentisanim proizvodima od mleka, jogurtom, pa je i proizvodnja prilagođena situaciji na tržištu.

-S obzirom da je ekonomska situacija takva kakva je, mi smo odlučili i da snizimo cene pojedinih proizvoda pa je tako cena ovčijeg kačkavalja snižena za 20 procenata-kaže direktor Đorđević.

Još strože higijenske mere zbog epidemije COVID19

U radionici Mlekarske škole i pre vanrednog stanja i epidemije korona virusa primenjivale su se drastične higijenske mere, koje su sa početkom epidemije dodatno postrožene pa se dezinfekcija kompletne radionice vrši nekoliko puta dnevno, uz još veću kontrolu svih mogućih “kritičnih tačaka” u procesu proizvodnje i prerade mleka.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker