Gastronomija

Kako sami da napravite pravu italijansku picu?

Postoji mnoštvo recepata za testo za pizzu, od najednostavnijeg hlebnog pa sa raznim dodacima i raznim vrstama brašna. Danas ćemo vam predstaviti isprobani recept, koji je najpribližniji pravoj italijanskoj pici.

  • U toploj vodi rastvoriti kvasac, dodati šećer, maslinovo ulje i so i dobro izmešati.
  • Ovu smesu sipati u brašno i umesiti testo.
  • Testo ostaviti da se odmori 10-15 minuta što je dovoljno da naraste duplo.
  • Podeliti testo na 4 dela rastanjiti i filovati picu po želji.
  • Peći na 220-240°C na najvišoj rešetci oko 15 minuta.

TESTO

230 ml. tople vode ( 45°C)
1 kašika šećera
1/2 paklice (25 gr.) svežeg kvasca ili 1 kesica suvog
3 kašike maslinovog ulja
1 kašičica soli
310 gr. brašna
Picu nadograđujete po svom ukusu.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker