Gradska hronika

“Kako odgajati zdravo dete” – Dr Branimir Nestorović održao predavanje u prepunoj sali Doma kulture

U saradnji sa grupom “Mame Piroćanke”, Domom kulture Pirot i drugim humanim ljudima organizovano je predavanje o temi “Kako odgajati zdravo dete”  koje je, pred prepunom salom publike u Domu kultre, održao profesor doktor Branimir Nestorović. Dr Nestorović, koji je u Pirot došao povodom otvaranja nove proizvodne hale kompanije “Limes”, podržao je humanitarnu akciju gde je prikupljano 93.000 dinara za lečenje Mihajla Stamenkova. Jedan od naših najpoznatijih pedijatara je pored predavanja o odgajanju dece odgovarao na brojna pitanja zainteresovanih

Dr Nestorović kaže da predavanja ne priprema unapred i da govori o onome što interesuje publiku. Nedavno je slično predavanje održao u Košutnjaku, na otvorenom, pred oko 500 žena i kaže da ga pitanja inspirišu i usmeravaju jer su ljudi zbunjeni brojnim preparatima koji se nude na tržištu kao i raznim preporukama koje se odnose na odgajanje dece a koje se iz godine u godinu menjaju u zavisnosti od trendova u svetu. “Preparati za stimulaciju imuniteta koji se stalno nude a deca su stalno bolesna, što je i normalno jer su deca osam puta češće bolesna od odraslih, jer tako formiraju imunitet.  Ne postoji čudotvorni preparat koji će stvoriti imunitet” – kaže dr Nestorović.

Mnogo je zabluda zbog komercijalizacije, ima mnogo komercijalnih preparata koji zbunjuju ljude. Takođe, čim se promene neke preporuke u svetu onda i mi trčimo za tim preporukama, koje šokiraju ljude. Mlađi pedijatri savetuju da se bebe ne kupaju, menja se doza vitamin D zato što je neko u svetu tako rekao,  kaže, dr Nestorović.

On je podsetio da je svojevremeno napisao “Vodič za gajenje zdarvog deteta”, priručnik koji  smatra da bi trebalo ponovo odštampati kako bi se otklonile brojen nedoumice koje mladi roditelji iamju a ne znaju gde da nađu odgovor.

Doktor Branimir  Nestorović ističe da rado učestvuje u humanitarnim akcijama i da uživa u predavanjima koja se organizuju sa ciljem da se nekom pomogne.

Foto: Ilija Lika Pejčić

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker