Kultura

Kako je muzika spojila dva izuzetna muzičara – Belinija Djulovića iz Frankfurta i našeg sugrađanina Ivana Memetovića Mušokija

Da muzika ne zna za granice dokaz je i saradnja dva izuzetna muzičara, Belinija Djulovića, koji živi i radi u Nemačkoj u Frankfurtu i našeg sugrađanina Ivana Memetovića Mušokija.

Djulović i Memetović su se upoznali nakon Mušokijevih maestralnih nastupa u šou programu “Nikad nije kasno”. Djulović je vrsni muzičar, ali i kompozitor i vlasnik muzičkog studija u Frankfurtu, a Mušokijeva interpretacija je njega toliko oduševila da mu je iskomponovao i napisao tekst za pesmu koja treba u narednom periodu da ugleda svetlost dana. Reč je o pesmi “Kad nestane pesme”, tekst je autobiografski i bavi se životom Belinija Djulovića, koji je kao već iskusan i ozbiljan muzičar, sa svega 17 godina, sa bas gitarom na ramenu, trbuhom za kruhom, otputovao u Nemačku, gde je uspeo da oformi eminentni muzički studio i veoma uspešno da se bavi onim što najviše voli.

Bellyni Djulović u svom studiju u Frankfurtu

Kako je za Pirotske vesti kazao autor muzike i teksta za pesmu “Kad nestane pesme” Belini Djulović, na celom projektu radili su i rade vrsni profesionalnci iz svojih oblasti.

-Aranžman je radio Dušan – Dule Dalipovic, klavir – Aleksandar Kovačević, violine Petar-Perica Vasić,  harmonike – Zoran Paunović. Sve je snimano u tri tonska studija, u Nišu, Beogradu i Frankfurtu-kaže Đulović, koji je inače rođen u Pljevljima.

-Pored mog dugogodišnjeg bavljenja muzikom ja i komponujem. Komponujem tako da sve što radim bude prepoznatljivo, odnosno da ne liči ni na šta drugo. Imam svoj stil, imam svoju emociju, i uvek nastojim da svaka moja pesma bude jedna posebna emotivna priča. Nadam se da sam i sa ovom pesmom to uspeo.Veoma se radujem za svaki uspeh mog brata Mušokija. Ovo sasvim sigurno nije poslednja naša saradnja-kaže Djulović za Pirotske vesti.

Ivan Memetović Mušoki kaže da je oduševljen pesmom koju mu je uradio Djulović, i dodaje da je ono što je povezalo dva muzička profesionalca, zapravo čista emocija, na kojoj svoj rad zasnimaju i Memetović i Đulović.

Ivan Memetović Mušoki, foto Stefan Ćirić

-Đulovića nisam znao, sve do mojih nastupa u “Nikad nije kasno”, gde sam ga, po njegovom priznanju, oduševio svojom emocijom u nastupu i pevanju. Zbog toga je odlučio da mi, uslovno rečeno, pokloni pesmu na koju je posebno ponosan i koju je verovatno mogao da proda bilo kom poznatom pevaču za ozbiljan novac. Ipak, on je odlučio da tu pesmu otpevam ja, onako kako samo ja umem-kaže Memetović.

Ovaj projekat podržaće i Pirotske vesti.

-Pesma je već snimljena, a ono što nam sada predstoji je snimanje spota. Za to će nam biti potrebni sponzori kako bi ovaj projekat izgurali do kraja na najbolji mogući način pa ovim putem pozivam sve koji žele da pomognu da se jave na broj 061-1995159 kako bi dogovorili mogućnost saradnje-kaže Memetović.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker