Gradska hronika

Kako je izgledala velika vežba evakuacije Tigar tyresa. Učestvovalo 612 zaposlenih, vatrogasci, obezbeđenje, Hitna pomoć…

U velikoj vežbi evakuacije Tigar tyresa koja je održana pre dva dana, učestvovalo je 612 radnika koji su u najkraćem roku evakuisani nakon simulacije požara u jednom delu fabrike, što je zapravo bio povod evakuacije. Kompanija Tigar tyres danas je poslala medijima fotografije sa ovog događaja. 

 u krugu fabrike danas je realizovana vežba evakucije i reagovanja u kriznoj situaciji. Vežba je počela simulacijom požara u jednom delu fabrike. Vatrogasna jedinica “Securitas”-a je odmah reagovala i započeta je evakuacija zaposlenih. Vežba je održana na tri lokacije:

 1. Krizna ćelija koju čine predstavnici kompanije testirala je intenre procedure reagovanja u kriznoj situaciji pod nadzorom animatora iz Centrale
 2. Mesto na kojem je izbio požar i gde se dogodila navodna eksplozija, gde su reagovale Vatrogasna jedinica grada Pirota i Securitasa, u cilju zaustavljanja požara i evakuacije povređenih ljudi, kao i:
  1. 3 vozila Vatrogasne jedinice “Securitas”-a
  2. 4 vozila gradske vatrogasne jedinice
  3. po jedno ambulantno vozilo Hitne medicinske službe Pirot i Securitas-a
 3. Evakuacija zaposlenih. Na ovoj lokaciji učestvovalo je 612 zaposlenih u kompaniji i pripadnici civilne zaštite.

Posle jendomesečne pripreme, vežba je bila uspešna. Testirana je:

 • Odbrana od požara
 • Civilna zaštita
 • Pružanje medicinske pomoći ozbiljno povređenim radnicima
 • Animacija evakuisanih osoba

Sve ciljane akcije su realizovane. Ono na čemu ćemo raditi je identifikacija svega šta je moglo da se uradi bolje.

Na kraju želimo da se zahvalimo našim partnerima iz grada : Vatrogasnoj jedinici grada Pirota i Hitnoj medicinskoj službi Pirot, poručuju iz ove kompanije.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker