Gradska hronika

Kako izgleda završena trasa Istočnog kraka Koridora 10 – snimak iz vazduha

Istočni krak Koridora 10 u potpunosti je završen a ceremonija svečanog otvaranja biće održana u subotu i njoj će prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, najavljuju beogradski mediji.

Iz Koridora Srbije Pirotskim vestima dostavljeni su i video snimci iz vazduha trase Istočnog kraka Koridora 10. Reč je o veoma zahtevnoj deonici, a najteži deo je bila deonica Bancarevo – Crvena Reka. I ova deonica je završena pa će uskoro od Pirota do Niša moći da se stigne neuporedivo brže i bezbednije nego do sada jer će se zaobići jedna od crnih tačaka sa veoma čestim udesima sa fatalnim ishodima – Sićevačka klisura.

86.8 kilometara, 87 mostova, pet tunela i petlji. Ugrađeno 780.000 tona asfalta

U celu deonicu Istočnog kraka Koridora 10 od Proseka do bugarske granice ugrađeno je preko 780.000 tona asfalta, dužina deonice je 86.8 kilometara, a na trasi se nalazi i pet najmodernije opremljenih tunela i pet petlji.

 

Najzahtevnija deonica na Istočnom kraku, osim obilaznice oko Dimitrovgrada, jeste sigurno i deonica od Bancareva do Crvene Reke. Ovom deonicom se praktično zaobilazi Sićevačka klisura, a neimarima su velike probleme pravila klizišta i veoma zahtevan teren. Ova deonica je takođe završena i sve je spremno za otvaranje Istočnog kraka Koridora 10.

 

foto i video materijal – Koridori Srbije/RTV Caribrod

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker