Mali biznis

Kako izgleda pirotski tetris inspirisan šarama pirotskog ćilima?

Naša kreativna sugrađanka Sanja Madić, inače po obrazovanju diplomirani sociolog, pre bezmalo godinu dana uplovila je u preduzetničke vode – proizvodnju suvenira inspirisanim šarama pirotskog ćilima. Kako kaže u razgovoru za Pirotske vesti, na ovaj korak se odlučila jer je bila bez posla, a jedan od motiva joj je bio, osim očuvanja tradicije, i da da doprinos oživljavanju sela odakle su njeni preci – Pakleštice na Staroj planini pa su mnogi od njenih suvenira sa motivima ovog prelepom staroplaninskog sela. Svoje proizvode Madićeva plasira uglavnom putem fejsbuk stranice “Piroćanka” a najveći broj kupaca, po njenim rečima su sa strane, iz cele Srbije ali i inostranstva.

Na društvenim mrežama, fejsbuku i instagramu, Sanjini proizvodi izazvali su pažnju velikog broja pratilaca, a upravo zahvaljujući društvenim mrežama, nastao je i pirotski tetris – za sada plakat na kome su u formi nekada izuzetno popularne igrice tetris, prikazane šare pirotskog ćilima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SM (@pirocanka010)

Ovaj koncept sa velikim potencijalom nastao je, kako kaže Madićeva, zahvaljujući saradnji sa dizajnerskim studio Kein design.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de