Lokalna samouprava

Kako će izgledati Otvoreni bazen u Pirotu! *FOTO*

Kompleks na kome će se graditi otvoreni gradski bazen u Pirotu se nalazi na parceli između zatvorenog gradskog bazena i šetalista Kej. Ukupna površina parcele je 2,2 ha. Pomenuti kompleks se sastoji iz dve funkcionalno celine.

Prva je prostor otvorenog bazena sa pratećim sadržajem. Na ovom delu parcele se predviđa izgradnja kupališta gabarita 50x25m i jedan manji bazen namenjen deci. Prateći sadržaj uz bazen je ulaz, garderobe sa svlačionicama, restoran, tribine, plaža oko bazena, tobogan …

Drugi deo parcele će biti u funkciji tokom cele godine i na njemu su projektovani teretana na otvorenom, teren za boćanje, padel teren, šah sa velikim figurama, trim staza, ugostiteljski objekat, tobogan sa penjalicama, igračke za decu, sunčani sat, internet zona, prostor za okupljanje mladih, staza za bicikle, fontana i česma.

Očekuje se da do kraja 2019. bude završena kompletna projektno-tehnička dokumentacija. Tada će se znati tačna vrednost radova. Početkom 2020.godine pokrenuće se tender za izbor izvođača radova, s obzirom da je Grad u svom budžetu za 2020.godinu, predvideo sredstva za početak radova na otvorenom bazenu.

Cilj lokalne samouprave, prema rečima gradonačelnika Vasića je, da ovaj projekat bude kompletno završen u 2021.godini.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker