Korona virus

Kafići u Pirotu krenuli sa radom, ovih dana ugostitelji kreću punom parom

Nakon poduže pauze u radu, zbog epidemije korona virusa i odluke Vlade Srbije da ugostiteljski objekti mogu da počnu sa radom, danas su prve mušterije primili pirotski kafići, restorani, a ovih dana punom parom kreće kompletan pirotski ugostiteljski sektor.

Vlasnik kafane Boem, Dalibor Tošić kaže za Pirotske vesti da je pauzu iskoristio za renoviranje objekta, ovih dana privršava se “generalka” i već za tri-četiri dana objekat kreće sa radom.

-Nadamo se da ćemo za tri-četiri dana završiti posao oko pripreme i krenuti sa radom. Najverovatnije ćemo za početak raditi samo jednu smenu. Još ne znamo kakve ćemo sve obaveze imati, čekamo da dobijemo instrukcije od nadležnih. Ipak, po mom mišljenju, ova sezona je za ugostiteljstvo izgubljena. Bitno je da možemo da platimo sve troškove, obaveze prema radnicima da mogu da prežive. Mislim da će trebati sigurno tri-četiri meseca da se cela situacija normalizuje. Što se tiče mera i finansijske pomoći koje daje država to je veoma dobro jer smo zahvaljujući tome uspeli da zadržimo radnike. Ipak, po mom mišljenju, to nije dovoljno jer je sektor turizma i ugostiteljstva najpogođeniji ovom situacijom i nadam se da će država doneti još neke mere, posebno za pomenute sektore-kaže Tošić.

Opala potražnja i za peglanom kobasicom

Tošić je ujedno i vlasnik jedinog zvanično registrovanog pogona za proizvodnju pirotske peglane kobasice koji radi tokom cele godine.

-Potražnja za peglanom je u proteklom periodu pala i za 70 posto u odnosu na isti period prošle godine ali verujemo da će se tu situacija brže popraviti i da će se pirotska peglana kobasica brzo tražiti i kupovati kao i pre epidemije-kaže Tošić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker