Gradska hronika

Kad Tozovac i Sloboda Mićalović zapevaju Oj devojče Piroćanče

Večeras je u elitnom beogradskom restoranu koji promoviše i pirotsku kuhinju “Lorenco Kakalamba” prezentovano veliko priznanje ovom restoranu koji je, jedini van Italije, proglašen ambasadorom vrhunskog italijanskog vina “Luče Freskobaldi”.

img_20160920_225515

Ovaj restoran od samog početka snažno promoviše pirotsku kuhinju. Vlasnik restorana je inače Piroćanac Zvonimir Đorđević, iz poznate stare pirotske porodice Kakalambini,  a pravo oduševljenje velikog broja prisutnih gostiju izazvala je neverovatna interpretacija tradicionalne pesme našeg kraja Oj devojče Piroćanče. Za pripremu starih pirotskih specijaliteta u ovom restoranu zadužen je poznati pirotski kuvar Bojan Tolić koji je šef pirotske kuhinje u restoranu.

screenshot_2016-09-21-00-02-10

Pesmu su maestralno izveli doajen naše narodne muzike Predrag Živković Tozovac i poznata glumica koja takođe izvanredno peva Sloboda Mićalović.

img_20160920_225519

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić, koji je na poziv vlasnika restorana prisustvovao ovoj svečanosti, kazao je Pirotskim vestima da je kao Piroćanac ponosan na restoran Lorenzo Kakalamba, koji na najbolji mogući načim prezentuje pirotsku hranu ali i druge vrednosti našeg kraja.

img_20160920_225532

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker