Kultura

“Kad nestane pesme” – hit balada u izvođenju Ivana Memetovića Mušokija osvaja publiku širom sveta

Da muzika ne zna za granice dokaz je i saradnja dva izuzetna muzičara, Belinija Djulovića, koji živi i radi u Nemačkoj u Frankfurtu i našeg sugrađanina Ivana Memetovića Mušokija. Do ove saradnje dva vrsna muzičara došlo je zahvaljujući Memetovićevim sjajnim nastupima u “Nikad nij e kasno”, koji su oduševili Đulovića pa se rodila ideja za saradnju. Spot je nastao u produkciji Pirotskih vesti, za kameru su bili zaduženi Stefan Ćirić i Aleksandar Ćirić, dok je Stefan Ćirić radio i montažu spota koga je za manje od 24 sata od emitovanja na kanalu Pirotskih vesti pogledalo hiljade ljudi sa svih meridijana.

Djulović i Memetović su se upoznali nakon Mušokijevih maestralnih nastupa u šou programu “Nikad nije kasno”. Djulović je vrsni muzičar, ali i kompozitor i vlasnik muzičkog studija u Frankfurtu, a Mušokijeva interpretacija je njega toliko oduševila da mu je iskomponovao i napisao tekst za pesmu koja treba u narednom periodu da ugleda svetlost dana. Reč je o pesmi “Kad nestane pesme”, tekst je autobiografski i bavi se životom Belinija Djulovića, koji je kao već iskusan i ozbiljan muzičar, sa svega 17 godina, sa bas gitarom na ramenu, trbuhom za kruhom, otputovao u Nemačku, gde je uspeo da oformi eminentni muzički studio i veoma uspešno da se bavi onim što najviše voli.

detalj sa snimanja spota

Kako je za Pirotske vesti kazao autor muzike i teksta za pesmu “Kad nestane pesme” Belini Djulović, na celom projektu radili su i rade vrsni profesionalnci iz svojih oblasti.

-Aranžman je radio Dušan – Dule Dalipovic, klavir – Aleksandar Kovačević, violine Petar-Perica Vasić,  harmonike – Zoran Paunović. Sve je snimano u tri tonska studija, u Nišu, Beogradu i Frankfurtu-kaže Đulović, koji je inače rođen u Pljevljima.

-Pored mog dugogodišnjeg bavljenja muzikom ja i komponujem. Komponujem tako da sve što radim bude prepoznatljivo, odnosno da ne liči ni na šta drugo. Imam svoj stil, imam svoju emociju, i uvek nastojim da svaka moja pesma bude jedna posebna emotivna priča. Nadam se da sam i sa ovom pesmom to uspeo.Veoma se radujem za svaki uspeh mog brata Mušokija. Ovo sasvim sigurno nije poslednja naša saradnja-kaže Djulović za Pirotske vesti.
Ivan Memetović Mušoki kaže da je oduševljen pesmom koju mu je uradio Djulović, i dodaje da je ono što je povezalo dva muzička profesionalca, zapravo čista emocija, na kojoj svoj rad zasnivaju i Memetović i Đulović.

-Đulovića nisam znao, sve do mojih nastupa u “Nikad nije kasno”, gde sam ga, po njegovom priznanju, oduševio svojom emocijom u nastupu i pevanju. Zbog toga je odlučio da mi, uslovno rečeno, pokloni pesmu na koju je posebno ponosan i koju je verovatno mogao da proda bilo kom poznatom pevaču za ozbiljan novac. Ipak, on je odlučio da tu pesmu otpevam ja, onako kako samo ja umem-kaže Memetović.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker