Sport

Kad nema snega-tu je mauntinbord

Promocija mauntinborda u Pirotu održana je ovog vikenda u organizaciji Skijaškog snoubord kluba “Stara Planina” I ATB-kluba iz Novog Sada. Najpre je na Planinarskom domu na Gradskom skijalištu održana promotivna vožnja I egzibicije  gostiju I članova  kluba. Mauntinbord je sportska disciplina koja predstavlja zapravo snoubord u letnjim uslovima, a snouborderi praktikuju mauntinbord kako bi održali kondiciju i pripremali se za zimsku sezonu. Međutim, zvog svoje atraktivnosti mauntinbord ima sve više pristalica širom sveta.

mauntinbord_2

U klubu “Stara planina” kažu da je mauntinbord izazvao ogromno interesovanje među Piroćancima, koji su mogli na delu da vide i četiri najbolja vozača iz SAD-a.

-Piroćanci su videli kako to rade profesionalci, četiri najboljia vozača iz Sjedinjenih američkih država – Kody Stewart, Dave Stiefvater, Mason Moore, Jereme Leafe i članovi našeg kluba i ATB kluba iz Novog Sada – Todor Jovic, Predrag Marcikic, Nemanja Pešić. Stotinak Piroćanaca probalo je da vozi mauntinbord uz nadzor I savete profesionalaca-kažu u klubu i dodaju da su profesionalni mauntinborderi iz SAD-a, koji su u svetskom vrhu u ovoj disciplini, oduševljeni Pirotom, Starom planinom i gostoprimstvom na koje su naišli.

Mejson Mur kazao je da je oduševljen Gradskim skijalištem i Planinarskom domom, kao i Starom planinom.

-Bilo je izuzetno mnogo dece koja su sa uzbuđenjem naučila osnove mauntinborda. Domaćini su nas odlično dočekali, bili smo i na ručku u jednom selu na Staroj planini i zaista smo oduševljeni-kazao je Mur.

mauntinbord_1

-Očekujemo veću podršku lokalne samouprave kako bi smo mogli da realizujemo naš polan I program I možda investiciju u neku stazu za ovaj sport što ne zahteva velika sredstva, a ima veliki broj lokacija u blizini grada gde bi se to moglo uraditi-kažu u ovom klubu.

Klub “Stara planina” održao je ovih dan ai besplatnu školu rolera u okviru Pirotskog kulturno-sportskog leta, koja je takođe naišla na ogromno interesovanje mališana.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker