Kultura

Kad karate šampion zasvira gitaru! Uroš Mijalković kakvog manje poznajete! Pogledajte VIDEO!

Uroš Mijalković dobro je poznat kao neustrašivi karate šampion, koga se, sa dobrim razlogom, plaše najbolji evropski karatisti sa kojima se susreće na elitnim karate turnirima i šampionatima širom Evrope. Malo je poznato da je Uroš i odličan gitarista, a to je i pokazao na koncertu koji je održan na izuzetnoj lokaciji u prestonici. Reč je o trinaestogodišnjem Uroševom ličnom muzičkom projektu

Za deset godina bavljenja muzikom, Uroš iza sebe ima 17 autorskih pesama. Uroš je video koga možete videti snimio sa sastavom pod nazivom Žongleri, a zanimljivo je da su članovi benda, većinom Piroćanci.

-Iza svakog straha se krije nagrada. Svi bi mi nekako da menjamo svet, druge, al nekako, nikako da se zagledamo u sebe, jer je to stvarno mnogo teško… ali tu vam Bog da najveću nagradu – sklad i mir. Ništa ovo ne bi bilo moguće bez ovih divnih ljudi! Žonglera – poručio je Uroš koji je govoreći o žanru, kazao, u svom stilu, da je žanr nedefinisan.

-Pop muzika, sviraju je ljudi koji su u duši rokeri, a vole jazz-kaže Uroš.

Privatni koncert za prijatelje, od posebne važnosti i simbolike, jer se zaokružuje trinaestogodišnji Urošev lični projekat, koji ne bi bio moguć bez podrške Žonglera koje predvode Aleksa i maestro Pop. A zašto baš Žongleri? Jer se žonglirati može samo u ritmu, a ako se žonglira i nekim naizgled sićušnim, ali zapravo, posebnim, trenucima – postoji mogućnost da se stvori večnost.

 

“…A čarolija tek počinje saznanjem da ti i ne slutiš Da ja tada žongliram večnošću i trenutkom I da jedno bez drugog ne mogu! Jer taj trenutak prelazi u večnost A večnost staje u taj trenutak dok se budiš.” UM

 

Svirali su i pevali: Aleksa Potić – vokal i gitara Mihajlo Popović Pop – klavir i prateći vokal Jovan Najdanović Joja – bas gitara Dušan Marković – kahon i prateći vokal Aleksa Marković- truba Uroš Mijalković – gitara i prateći vokal Varja Topalović – gošća (vokal)

Kompozicije: Tekstovi: Uroš Mijalković Muzika: Uroš Mijalković, Mihajlo Popović Pop

Aranžman: Mihajlo Popović Pop, Aleksa Potić

Video produkcija: Snimanje: Predrag Despotović Montaža: Predrag Despotović

Miks: Predrag Despotović Master: Predrag Despotović Snimatelj: Luka Karadžuleski Ton: Danilo Jovičić

Dron: Stefan Trifković Prijatelji koncerta: Nikola Mitić i Playstudios, StudioPeca

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker