Lokalna samouprava

KAD JE TEŠKO – TU SU PIROTSKI DOBROVOLJCI! Pirot dobio jedinicu Dobrovoljnog vatrogasnog društva!

Dvadesetak odvažnih dobrovoljaca, među kojima su i dve dame, i zvanično su danas postali deo jedinice Dobrovoljnog vatrogasnog društva, koje će ubuduće biti na raspolaganju Štabu za vanredne situacije Grada Pirota u slučaju bilo kakvih neželjenih događaja, prirodnih katastrofa i sličnih događaja. Ugovor kojim su detaljno uređena prava i obaveze pirotskih dobrovoljaca – vatrogasaca danas su parafirali gradonačelnik Pirota i komandant ŠVS Grada Pirota mr Vladan Vasić i predsednik DVD Goran Denčić, a nakon postrojavanja jedinice DVD-a koje je obavljeno u Vatrogasnom domu u Pirotu.

Važno je istaći da su svi članovi jedinice DVD-a u Pirotu volonteri, svi imaju svoje poslove kojima obezbeđuju svoju egzistenciju, dobar deo njih su profesionalni vatrogasci, pripadnici obezbeđenja, i svi su se stavili na raspolaganje da i u slobodno vreme, kada nisu na poslu, budu u funkciji ŠVS Grada Pirota. Među dobrovoljcima su i dve dame – Milica Todorović i Marija Aleksić.

Koordinator Štaba za vanredne situacije Sreten Savov kazao je da pripadnici DVD svoju dužnost obavljaju potpuno volonterski, i dodao da treba ceniti to što se ljudi žrtvuju, tačnije slobodno vreme stavljaju na raspolaganje ŠVS, kad za tim bude bilo potrebe.

Goran Denčić, predsednik DVD kazao je novinarima da ovo udruženje ima 64 člana, a 20 njih, koji su najsposobniji, prošli su sve neophodne obuke MUP-a, Sektora za vanredne situacije, prošli su lekarske preglede, dobili uverenje. Nakon pribavljanja opreme, SVS MUP-a izdao nam je uverenje da smo osposobljena jedinica za dejstvovanje. ŠVS nas je pozvao da potpišemo ugovor o obavljanjuj poslova civilne zaštite. Mi smo se sa zadovoljstvom odazvali pozivu i obavljaćemo sve zadatke u skladu sa mogućnostima-kazao je Denčić.

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić, koji je, u slučaju proglašenja vanrednost stanja, po automatizmu i komandir ŠVS, nakon smotre jedinice DVD kazao je da je veoma zadovoljan onim što je video.

-Grad Pirot dobija jedinicu DVD koju nismo imali a prošli smo kroz mnogo vanrednih situacija, i u tim trenucima je i ŠVS bio na mukama kako da reaguje, iako imamo na raspolaganju profesionalne pripadnike vatrogasaca, resurse javnih preduzeća, ipak, sada imamo i jedinicu DVD-a na raspolaganje u slučaju potrebe,  a nadamo se da će takvih situacija biti što je moguće manje-kazao je Vasić uz reči zahvalnosti svim pripadnicima DVD-a.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker