Sport

Jurasović:Pirot treba da bude fudbalski centar ovog dela Srbije

Instruktor Fudbalskog saveza Srbije i trener u mlađim selekcijama Čukaričkog iz Beograda, Miško Jurasović boravi danas u Pirotu gde obavlja instruktažu trenerima i fudbalerima mlađih kategorija Radničkog. Ova poseta rezultat je ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji koga je potpisalo novo rukovodstvo Radničkog sa Čukaričkim.

Kako je Pirotskim vestima, nakon prvog treninga, kazao Jurasović, Pirot ima velikih potencijala i veoma talentovane mlade igrače koji bi jednog dana mogli da nose i dres reprezentacije Srbije, a Pirot bi trebalo da bude jedan od centara ovog dela Srbije.

-Mislim da Pirot treba da bude jedan od centara Istočne Srbije i mislim da su ovakve stvari dobre jer razmenimo mišljenja i iskustva sa trenerima mlađih kategorija Radničkog i uvek dođemo do nečeg novog. Nadam se da će Radnički naredne godine igrati u višem rangu, da će uspeti da skupi igrače iz okoline, jer realno, od kako ja znam, Pirot je bio fudbalski grad i uvek je bilo dobre dece koja su igrala i za reprezentaciju Srbije i otišla su dalje. I sam trener Živković je bio vrhunski igrač tako da nadam se da ćemo ovo raditi što češće, videti kako deca napreduju i poboljšati rad. Mislim da su deca dosta talentovana, brzo prihvataju novitete. Mislim da ima tu dece koja imaju potencijala da igraju sutra i za fudbalsku reprezentaciju Srbije-kazao je Jurasović.

Sportski direktor Radničkog Dragan Stanković kazao je da je ova poseta i instruktaža rezultat saradnje koju je Radnički uspostavio sa Čukaričkim iz Beograda.

-Došao je da odradi trening, da pomogne našim trenerima i da naši igrači steknu nova iskustva i saznaju nešto više-kazao je Stanković.

20150921_153123_resize

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker