Ostale vesti

Jugmedia:Vladan Vasić-čovek koji pobeđuje

Lider Koalicije za Pirot mr Vladan Vasić, u intervjuu portalu Jugmedia kazao je da će sa svim strankama koje su prešle cenzus razgovarati o budućnosti Pirota i formiranju lokalnog parlamenta. Intervju prenosimo integralno:

INTERVJU: VLADAN VASIĆ, ČOVEK KOJI POBEĐUJE

Računam na koaliciju sa SPS i SDS

 

Opština Pirot jedna je od retkih koja je izdržala naprednjački stampedo zahavljujući dugogodišnjem predsedniku ove opštine i lideru GG “Koalicija za Pirot-Vladan Vasić“, koja je osvojila 23 od 56 odborničkih mandata.

vasic

Kakva je bila predizborna kampanja?

Nije bila naporna budući da smo je odradili rutinski, ali je s druge strane bila na ivici ukusa, ružna i na momente tužna jer su se bavili sa mnom umesto da ističu svoje kvalitete i program stranke koju promovišu.

Kako, od koga?

Od strane Povereništva Srpske napredne stranke u Pirotu i njenog poverenika Ljubomira Stojanović, kome sam ja bio meta, pre svega na društvenim mrežama i na tribinama.

Čula sam da su vas nazivali kriminalcem.

I kriminalcem i lopovom. Znate, ja sam računao na takvu vrstu napada, ali, ipak, ne može da ne zaboli, da ne povredi.

Imate troje dece, od kojih dvoje tinejdžera, kako su oni reagovali čitajući Fejesbuk?

Od 2000. godine sam u politici i ovo je četvrta po redu pobeda opcije koju predvodim.  Sve vreme se trudim da moja porodica bude po strani, a moja deca ne pridaju važnost tome što sam ja prvi čovek Pirota. Ipak, ovoga puta su i ona bila povređena.

Govorili su da ste se obagatili baveći se politikom.

Jesam, najbogatiji sam čovek na svetu jer imam predivnu porodicu s troje zdrave i pametne dece, a što se materijalnih stvari tiče, imam stan i jedan automobil.

Kakva je bila medisjka scena tokom kampanje?

Uglavnom sam zadovoljan. Samo je jedna lokalna televizija blago favorizovala SNS.

S kime ćete u u postizbornu koaliciju?

Razgovaraćemo sa svima o budućnosti grada, pa ćemo videti.

Da li to znači da ćete moći i sa SNS?

Samo ako se ta stranka u Pirotu ogradi od svog poverenika i onoga što je izjavljivao za vreme predizborne kampanje. Inače, računam pre svega na dosadašnje koalicione partnere SPS i SDS.

Šta ako iz Beograda dođe drugačija naredba. U dobrim ste odnosima s Aleksandrom Vučićem.

Jesam u dobrim odnosima i veoma ga poštujem, s Vladom imamo zajedničke infrastrukturne projekte. Kada je držao predizborni mitinig u Pirotu nije rekao ni jednu lošu reč za mene, ali, s druge strane, nije ni zaustavio negativnu kampanju koju je lokalna SNS vodila protiv mene.

Računate li na mogućnost da SNS sa 21 odbornikom formira vlast.

Ja se iskreno nadam da će se poštovati volja naroda jer smo osvojili najveći broj mandata, te da će se poštovati to što je proteklih godina urađeno na polju infrastrukture i ekonomije.

Računam na koaliciju sa SPS i SDS

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker