Kultura

Jug Radivojević: Pirot postaje filmski grad

Dan pred početak snimanja nastavka filma Zona Zamfirova, koje počinje sutra u dvorištu Muzeja Ponišavlja, gradonačelnik Vlada Vasić priredio je prijem za deo glumačke ekipe ovog filma. Reditelj Jug Radivojević kazao je da je Pirot važan grad za realizaciju ovog, ali i mnogih drugih filmskih projekata, pre svega zbog odlično očuvane kulturne baštine oličene u Kući Malog Riste. Glumačka ekipa koja je došla u Pirot ima više od 70 članova, a boraviće u Pirotu sve do srede.

DSC_4633_resize

-Pirot nam je jako važan grad jer lokacija Muzeja je jedan od najvažnijih objekata u našem filmu. To je kuća Hadži Zamfira i Tašane, roditelja Zoninih i u tom objektu će biti snimane neke od najvažnijih scena filma. S druge strane u istom dvorištu nalazi se još jedan objekat. To je kuća Kaline i Koteta, šegrta Manetovog, tako da samim izborom ovih lokacija, koje su apsolutno za deo p
riče u filmu jako važne, mi smo se obratili Gradskoj upravi Pirot i naišli na jedan izuzetno topao prijem i razumevanje i grad Pirot je uz 7 gradova, Novi Pazar, Vranje, Surdulicu, Niš, Valjevo, Senta i Beograd, naš partner, koji će nam omogućiti da se ovaj film desi-kazao je reditelj Radivojević.

zona i mane
Zona i Mane – Brankica Sebastijanović i Milan Vasić

Gradonačelnik Vasić kazao je da se Pirot uvek trudi da bude dobar domaćin.

-Radujem se ovih dana što će Pirot odisati tim filmskim duhom. Znamo da postoji brojna pozorišna publika u Pirotu, imamo jedan od boljih bioskopa u Srbiji. Pored toga što smo grad sa povoljnim poslovnim okruženjem, želimo da budemo i “film frendli” grad. Znamo da su se već dva filma snimala, sada i treći-kazao je Vasić uz želje filmskoj ekipi da prevaziđe po svim parametrima prvi deo ovog sada već kultnog filma.

 

 

Slične vesti

Jedan komentar

  1. “Jedan od boljih bioskopa u Srbiji”. Sedista udobna kao prosecan kamen. Ukocis se uz film od sat i po. Reprodukcija je u redu, sedista treba da se promene.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker