Korona virus

Juče u Opštoj bolnici preminulo šest osoba sa teritorije Pirotskog okruga

Kako javlja ZZJZ iz Pirota, tokom jučerašnjeg dana registrovana su 114 POZITIVNA novoobolela laboratorijski potvrđena lica na području okruga, i to najviše u Pirotu –  80, Dimitrovgradu 4, Babušnici 12  i Beloj Palanci 18), kao i šest preminulih lica u OB Pirot.  U ovom epidemijskom talasu od  03.07.2021. do danas registrovano je 4471 pozitivno lice. U oktobru je registrovano  2529 pozitivnih lica.Na osnovu epidemiološkog ispitivanja PROCENJUJE SE DA JE BROJ ZARAŽENIH NAJMANJE pet do sedam puta veći (obolele su čitave porodice, neki se ne javljaju lekaru, ne testiraju se svi sa sumnjom na Covid, dijagnoza se postavlja na osnovu kliničke slike i epidemioloških podataka).

opstå bolnica pirot

Juče je u Covid ambulanti u Tijabari Doma zdravlja Pirot obavljen 331 pregled od kojih su 62 prva i 269 kontrolnih. U Covid ambulanti za decu u Dečjem dispanzeru na Keju  obavljena su  173 pregleda od kojih je 76 prvih  i 97 kontrolnih.

U Opštoj bolnici Pirot leči se  49 obolelih lica od Kovid-a 19, i to 30 iz Pirota, 7 iz Dimitrovgrada, 6 iz Babušnice, 5 iz Bele Palanke, 1 stranac. Šest preminulih lica u OB Pirot.

Epidemiološka situacija u okrugu procenjuje se kao VANREDNA sa tendencom prelaska u KATASTROFALNU .

 

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti

Zavod za javno zdravlje Pirot

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker