Gradska hronika

Jubilarni broj “Slobode”

Od jutros se na kioscima može naći jubilarni broj nedeljnika “Sloboda”, koja ove nedelje obeležava 71. godinu postojanja.

sloboda

Po rečima direktorke “Slobode” Svetlane Matić Metodijev, nedeljni list ”Sloboda” izašao je iz štampe 22. oktobra 1944. godine i posle niških ”Narodnih novina” je drugi lokalni list koji se pojavio posle oslobodjenja u Jugoslaviji.

-Svih ovih godina ”Sloboda” je bila i ostala hroničar zbivanja na krajnjem jugoistoku Srbije. Novinari ovog jedinog pisanog medija u Pirotu, ali i u okrugu, prate sva politička, ekonomska, kulturna i sportska zbivanja,ne samo u pirotskoj, već i u susednim opštinama – Dimitrovgradu, Beloj Palanci i Babušnici. Novinari ”Slobode” su uvek na licu mesta kad se otvaraju novi proizvodni objekti, pratili smo uvek izgradnju značajnih objekata u gradu, značajne dogadjaje, ali i ”obične” ljude i njihov život. Čuvena fotografija zavojske katastrofe 1963. godine Božidara  Manića  Žolija, nekadašnjeg fotoreportera ovog lista, obišla je svet-kaže Metodijeva.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker