Gradska hronika

JP “Vodovod i kanalizacija u Pirotu:Preuzeli sopotski vodovod

Javno preduzeće “Vodovod i kanalizacija u Pirotu, preuzelo je brigu o još jednom seoskom vodovodu.

Reč je o vodovodu u selu Sopot koje ima stotinak domaćinstava i blizu 200 žitelja, a ugovor o preuzimanju, u prisustvu gradonačelnika Pirota mr Vladana Vasića, u Gradskoj upravi potpisali su Zoran Nikolić, direktor ovog javnog  preduzeća i Stefan Manić, predsednik MZ u Sopotu.

-Naš cilj je da svi građani na području Pirota imaju zdravu vodu za piće. Sopot je 22.  selo čiji je vodovod preuzet, a naredni vodovodi su u selima Staničenje i Činiglavci. Preko 90 odsto žitelja u selima u kojima o vodosnabdevanju  brine naše javno preduzeće ima zdravu vodu i  u dovoljnim količnnama, dok na samom području grada preko 98 odsto građana  ima kvalitetnu vodu. Preuzimanjem još dva vodovoda zaokružili bismo proces preuzmanja -kazao je gradonačelnik Vasić.

Direktor Nikolić je konstatovao da Sopot ima dobra izvorišta, ali da nije imao  kvalitetnu vodu. -Hoćemo da i ljudi na selu imaju iste uslove za život kao u gradu. Prilikom preuzimanja vodovoda imamo puno troškova oko sređivanja instalacija i otklanjanja kvarova.  Od sada će kvalitet vode u Sopotu kontrolisati ZZJZ u Pirotu, a poslove oko preuzimanja vodovoda u Staničenju i Činiglavcima smo već otpočeli-zakključio je Nikolić. Mladi predsednik MZ u Sopotu Stefan Manić,  zahvalio je  gradnonačelmninu Vasiću i direktoru Nikoliću na razumevanju  i podršci  prilikom realizacije inicijative za preuzminanje vodovoda koji je u Soptu bio star zbog čega su se često dešavali kvarovi na instalacijama.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de