Gradska hronika

JP “Vodovod i kanalizacija” realizuje zacrtane ciljeve

Na problemu zamućenja vode sa izvorišta Krupac, odakle se snabdevaju stanovnici Tijabare radiće se prema ustaljenom planu i programu JP “Vodovod i Kanalizacija”.

zavojsko jezero_resizeU JP “Vodovod i kanalizacija” održana je prezentacija projekta za rekonstrukciju crpne stanice Berilovac na kojem radi stručni tim Gradjevinskog fakulteta iz Niša i dobra je vest da je generalni projekat već gotov.

– Rekonstrukcija crpne stanice Berilovac podrazumeva nove filtere i pumpe, i određenu tehnologiju koja će omogućiti da i kada dođe do zamućenja izvorišta u Krupcu, problem bude eliminisan. U okviru redovnih aktivnosti radi se i na realizaciji projekta potencijalnog korišćenja vode iz Zavojskog jezera, kao i iz novih izvorišta,  a sve u cilju što boljeg iskorišćenja vodnog potencijala naše opštine, kako se nijednog trenutka potrošači ne bi doveli u situaciju nedostatka pijaće vode – izjavio je Zoran Nikolić, direktor JP “Vodovod i kanalizacija”.

Situacija sa mikrobiološkom ispravnošću vode u selima na kružnom putu za sada je stabilna, a očekuje se da  će ovim korisnicima računi za maj biti umanjeni za 30 %, kao što je to bio slučaj sa potrošačima u Tijabari.

Tekst i fotografije Aleksandar Ćirić

Slične vesti

2 Comments

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker