Srbija

JP „PUTEVI SRBIJE” OBELEŽAVA SVETSKI DAN SEĆANjA NA ŽRTVE SAOBRAĆAJNIH NEZGODA

JP „Putevi Srbije” se i ove godine pridružuje obeležavanju Svetskog dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda, 20.11.2022.g. pod tradicionalnim sloganom „SETI SE. PODRŽI. URADI”.
Dan posvećen sećanju na milione žrtava saobraćajnih nezgoda širom sveta prva je počela da obeležava Evropska federacija žrtava saobracćajnih nezgoda (FEVR) 1995.g.

U skladu sa preporukom Ujedinjenih Nacija iz 2005.g., Međunarodni dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda u velikom broju zemalja obeležava se treće nedelje u novembru.
Period od 2021 – 2030.g. označava novu Dekadu akcije za bezbednost na putevima tokom koje će Svetski dan imati veoma važnu ulogu – isticanje svih ključnih razloga za sve neophodne akcije tokom ove Dekade.
Ove godine je “PRAVDA” ključna tema koja za cilj ima da skrene pažnju da se Zakon o putevima i temeljna istraga nakon nesreće moraju sprovoditi kako bi se otkrilo da li je zločin počinjen, te sprečilo njegovo ponavljanje, a kažnjavanje bilo odgovarajuće i građanska odšteta postala deo pravosudnog sistema.
U cilju smanjenja broja i posledica saobraćajnih nezgoda, JP „Putevi Srbije” od marta 2020.g. sprovodi edukativne kampanje za podizanje svesti vozača i povećanje bezbednosti u saobraćaju, i do sada je pokrenulo i realizovalo tri kampanje: “3 sekunde ceo život”, “Znak znači život” i “Ne vozi zaustavnom trakom”, a u toku je i priprema novih.
JP „Putevi Srbije” u kontinuitetu nastavlja društveno odgovorno delovanje u oblasti bezbednosti saobraćaja, pored pokretanja edukativnih kampanja, svakodnevno skreće pažnju javnosti na značaj odgovornog ponašanja u saobraćaju, obaveštava učesnike u saobraćaju o stanju na putevima i stara se o održavanju i unapređenju kvaliteta mreže državnih puteva radi postizanja što boljih uslova za bezbednu i ugodnu vožnju.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker