Sport

Jovanu Delčevu bronza na Prvenstvu Balkana, Danica Gogov stigla peta

Pirotski atletičari – hodači imali su veoma zapažen nastup na Prvenstvu Balkana koje je održano u subotu kod Zrenjanina. Jovan Delčev je u juniorskoj konkurenciji osvojio bronzanu medalju na 10 kilometara, dok je Danica Gogov bila peta u hodanju na 20 kilometara. 

Osim takmičara, pirotsku atletiku predstavljali su i trener AK Pirot Predrag Krstović, koji je bio i trener reprezentacija, kao i Vesna Stavrić, fizioterapeut.

– Delčev je ostvario odličan rezultat 45:35, izjednačivši na taj način svoj lični rekord na 10 kilometara. Jovanu je ovo zadnja godina u kategoriji juniora, cilj nam je da ispuni normu za svetsko prvenstvo i samim tim da završi svoju juniorsku kategoriju u velikom stilu. Pored Jovana startovala je i Danica Gogov koja je zauzela 5.mesto u kategoriji seniorki u remenu 1:49 minuta-kazao je Pirotskim vestima Predrag Krstović.

Posebno je iscrpljujuća bila trka na 20 kilometara u kojoj se za medalju borila Danica Gogov.

-Imala sam veliku podršku publike – Zrenjaninaca, deset kilometara sam prošla prebrzo, držala četvrto mesto, ali do kraja izuzetno naporne trke ipak nisam uspela da stignem do medalje. Ipak, zadovoljna sam rezultatom a posebno se zahvaljujem domaćinima i meštanima Zrenjanina koji su me bodrili kad mi je bilo najteže-kazala je Gogov za Pirotske vesti.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker