IntervjuSport

Jovan Stanković ostvario najveći uspeh u istoriji San Fernanda

Fudbalski internacionalac Jovan Stanković uspeo je da sa ekipom San Fernanda, koju vodi kao trener, ostvari najveći uspeh u istoriji kluba plasmanom u profesionalnu ligu.

Nakon izuzetno uspešne fudbalske karijere u Španiji, gde je ostavio neizbrisiv trag, Stanković se nakon kratke trenerske karijere u Srbiji “otisnuo” za Španiju, gde je za kratko vreme na klupi San Fernanda ostvario najveći uspeh u istoriji ovog kluba. Sa San Fernandom Stanković ima ugovor još godinu dana, a nakon plasmana u PRO ligu, Stankovićevu ekipu očekuje izuzetno teška sezona

-Ove godine je Druga B liga rekonstruisana, napravljena je PRO liga. Do sad je Druga B liga imala 100 klubova, od ove godine je napravljena PRO liga, dve lige po dvadeset timova, tako da je cilj bio da uđemo u tu ligu, jer je profesionalna, imate mogućnost da zaradite od televizijskih prava. U toj ligi je Deportivo La Korunja, Kordoba, Numansija, Rasing Santander, to su ekipe koje dosta ulažu para. Oni su se mučili da uđu u tu ligu, naročito Deportivo La Korunja koji je kroz baraž ušao u tu ligu. Mi smo odigrali fenomenalno, završili na drugo mesto i plasirali se direktno. Posle toga su bili baraži za ulazak u Drugu ligu, mi smo u zadnjem kolu imali utakmicu sa Betisom, da smo dobili tu utakmicu imali bismo šanse za ulazak u Drugu ligu, međutim, Betis je Betis, za tu utakmicu su povukli dosta igrača iz prve ekipe tako da smo izgubili 2:1. Međutim, i pored toga je veliki uspeh to što smo postigli jer je reč o najvećem uspehu u skoro osam decenija dugoj istoriji kluba-kaže Stanković za Pirotske vesti.

Stanković sa ekipom San Fernanda ima ugovor na još godinu dana.

-Trenutno sam u Pirotu na odmoru, trudim se da se što bolje odmorim jer se tamo igra 10 meseci pa imaš mesec dana odmora. U našoj grupi su izuzetne ekipe, tri ekipe koje su ispale iz Druge lige. Tu je ekipa Kasteljon, koja ima odličnu ekipu, zatim su tu filijale kao što su Barselona, Real Madrid, Viljareal, Betis i Sevilja, koje imaju zaista odlične igrače. Biće jaka grupa, teška liga, pa videćemo. Ja imam još godinu dana ugovora, za mene je veliki uspeh to što sam napravio, ova godina će biti teška, ali najvažnije da sam na startu u Španiji napravio uspeh. Ciljevi su da napravim još jednju dobru godinu pa ćemo posle videti, Druga liga ili Prva-kaže Stanković.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de