Ljudi velikog srca

Još malo nedostaje da tri naša mala sugrađana Milan, Dušan i Aleksandar konačno počnu da žive u pristojnim uslovima

Naša tri mala sugrađanina, sedmogodišnji Milan, devetogodišnji Dušan i jedanaestogodišnji Aleksandar dugo su živeli kod svojih bake i deke u uslovima nedostojnim čoveka, u kući kojoj je pretilo urušavanje. Zahvaljujući brojnim humanih ljudima, zidovi kuće koji su pretili da se uruše su preuređeni, uređeno je i kupatilo, a da bi konačno Milan, Dušan i Aleksandar mogli da žive u uslovima  kao i svi njihovi vršnjaci potrebno je još vrlo malo. 

Ovako je soba u kojoj su boravili mališani izgledala nekada, sa napuklim zidom

Naš sugrađanin Jovan Nikolić, inače profesor u Tehničkoj školi, koji je pokrenuo akciju da se saniraju zidovi kuće koji su bili pre urušavanjem, kaže za Pirotske vesti da je potrebno još oko 1000 evra da bi kuća bila potpuno preuređena i da bi deca dobila uslove kakve zaslužuju.

-Ono što smo mogli da vidimo i napravimo grubu računicu, potrebno je da se kupe nova ulazna vrata, plate majstori za gletovanje, da se odradi pod, ako ostane da se uzme neki sto ili krevet-kaže Nikolić koji apeluje na sve naše humane sugrađane da pomognu porodici Živković. Svi koji žele da se uključe u akciju, mogu se javiti na mejl [email protected].

Ovako izgleda sada

Mališanima su staratelji baba i dede, žive u selu Mali Suvodol kod Pirota.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker