Sport

Još jedno veliko priznanje Svetislavu Pešiću Kariju – Članstvo u FIBA Kući slavnih

Kako prenose beogradski mediji proslavljeni košarkaški trener, Piroćanac, Svetislav Pešić Kari, postaće član FIBA Kuće slavih kao član klase 2020. Kao što je poznato, Pešić je igračku karijeru počeo u Pirotu, igrao je u Partizanu i sarajevskoj Bosni. Nekoliko godina kasnije Pešić počinje da radi kao košarkaški trener. kari pesic

Beogradski mediji, koji su objavili vest o još jednom velikom priznanju srpskom košarkaškom treneru Svetislavu Pešiću, navode da je juniore Jugoslavije predvodio je u Bormiju do svetskog zlata. Sa reprezentacijom Jugoslavije na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu, 2002. godine, osvaja zlato, a godinu dana ranije ubedljivo je osvojio Šampionat Evrope, takođe, sa reprezentacijom Jugoslavije. Sa Nemačkom, 1993. godine, osvojio je zlato na Evropskom prvenstvu. Sa Barselonom je osvojio Evroligu, a sa Đironom 2007. Evrokup.

Članovi klase 2020. biće bivši igrač Stiv Neš, Aleksandar Volkov i Jure Zdovc. Svečana ceremonija će zbog pandemije korona virusa biti održana digitalnim putem 18. juna, prenose beogradski mediji.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker