Gradska hronika

NALED uručio priznanje novinarki TV Pirot Vanji Mijalkov

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) dodelila je priznanje za profesionalno izveštavanje i jačanje svesti o značaju zaštite životne sredine u kategoriji – novinar lokalnog medija, novinarki Regionalne televizije Pirot, Vanji Mijalkov. Naime, NALED je dodelom nagrada i priznanja završio nagradni novinarski konkurs koji je imao za cilj unapređenje informisanosti i edukaciju građana o odgovornom upravljanju tokovima otpada od hrane i reciklaži staklene ambalaže.

Novinarka Regionalne televizije Pirot, Vanja Mijalkov, zahvalila je organizatorima na prilici da se i na ovakav način čuje njen izveštaj iz oblasti zaštite životne sredine i mahanizmima koji ovu oblast štite i unapređuju.

“Ovakvi konkursi su prilika da istražujemo ,da ne ukazujemo samo na probleme, već prikažemo primere dobre prakse i delujemo afirmativno. Hvala JKP “Regionalna Deponija Pirot” koje od svog osnivanja ulaže mnogo napora i sredstava u očuvanje životne sredine. NALED je uvek bio pokretač, sprega i inicijator stvaranja dobrog poslovnog okruženja, veza lokalnih samouprava i preduzetnika i jedan od najvažnijih aktera u reformi društva u kojem živimo. Hvala lokalnoj samoupravi grada Pirota i gradonačelniku, Vladanu Vasiću, dugogodišnjem članu UO NALED-a, zbog oživljavanja, nekada opštine Pirot, danas grada. Nadam se daljoj saranji lokalne samouprave, NALED-a, Regionalne deonije Pirot i Regionalne Televizije Pirot” – kazala je Vanja Mijalkov.

Ona je zahvalila svim saradnicima na realizaciji svog istraživačkog rada, a posebno Branislavi Tošić iz Regionalne deponije Pirot.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker