Sport

Još jedna pobeda “Gimnazijalki”, igra sve zrelija i sigurnija

Košarka: Druga ženska liga Srbije 

Pirot: Sportski centar Hala “Kej”

ŽKK Gimnazijalac Tigar 70 – 63 ŽKK Ljubovija (21-14, 15-13, 11-17, 23-19)

ŽKK Gimnazijalac Tigar: Milica Mančić(K), Jovana Ignjatović, Vera Đorđević, Jovana Petrović, Anđela Cvetkov, Bratislava Ignjatović, Marija Marković, Valerija Ćirić, Vanja Krstić, Jana Dinić, Nađa Đorđević.

Košarkašice “Gimnazijalca” iz kola u kolo igraju sve bolje i sigurnije. Da je forma u usponu pokazao je i meč protiv izuzetno borbene i čvrste ekipe Ljubovija. Piroćanke su nametnule svoj stil igre i od toga se nije odstupalo, mada su gošće pokazale u trećoj četvrtini da se neće predati do poslednje sekunde utakmice. Međutim, boljom igrom i u odbrani i napadu domaći tim je uspeo da sačuva ubedljivo vođstvo.

Trener Ljubovije, Petar Arsenović, smatra da je pobeda Gimnazijalac Tigra potpuno zaslužena. On kaže da su domaće košarkašice vešto koristile greške njegovog tima, kao što su skokovi u odbrani i napadu, postotak realizacije slobodnih bacanja koji je, takođe, ubedljivo u korist domaće ekipe. Ako bi se sudilo prema statistici onda je rezultat od 7 poena razlike vrlo skroman, jer su košarkašice Gimnazijalca bile mnogo ubedljivije.

Vladica Ranđelov, šef stručnog štaba Gimnazijalac Tigra, kaže da je ova pobeda izuzetno važna. Smatra da je utakmica bila u svom većem delu izjednačena, vrlo sadržajna, ali ono što raduje jeste dosta zrelija i sigurnija igra njegovih košarkašica što je i dovelo do pobede.

“Čestitam mojim košarkašicama, igrale su fenomenalno u odbrani, a cilj nam je bio da primimo manje od 60 poena na utakmici. Primili smo 63 sa onom trojkom koju u poslednjoj sekundi treće četvrtine. Raduje me veleiki broj ofanzivnih skokova, 19, i odličan procenat realizacije slobodnih bacanja, tako da sam veoma zadovoljan”- izjavio je Ranđelov.

Zbog reprezentativnih obaveza sledi pauza od nedelju dana, a onda Gimnazijalke u narednom kolu, 21. novembra, gostuju u Staroj Pazovi.

Foto: Ilija Pejčić Lika 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker