Gradska hronika

Još jedna neuspela prodaja AHA Mure Prvi Maj!?

Stečajni upravnik AHA Mure podneo je stečajnom sudiji Privrednog suda u Nišu predlog da se i peta prodaja stečajnog dužnika AHA Mure Prvi Maj Pirot, proglasi neuspelom. Kao razlog stečajni upravnik je naveo da se nisu svi  članovi odbora poverioca izjasnili u “najkraćem roku” o pismenoj ponudi Slobodne Zone Pirot, što je on zaključio da nisu dali saglasnost. Da li će njegov lični stav prema ovoj prodaji,  prihvatiti stečajni sudija ostaje da se vidi, s obzirom da Odbor poverioca nije zasedeo i nije glasao o prihvatanju ili odbijanju ponude.

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić, povodom situacije sa prodajom imovine kompanije AHA Mura Prvi maj izneo je početkom juna svoj stav, da je nakon četiri propala pokušaja prodaje, napokon stigla jedna validna ponuda Slobodne zone Pirot i dodao da je nedopustivo mešanje stečajnog upravnika u rad Odbora poverilaca i pritisak koji je on pismenim putem izvršio na Odbor poverilaca da se ponuda Slodne zone odbije. Po Vasićevim rečima, ovakvo ponašanje stečajnog upravnika je nedopustivo i veoma štetno jer u ovom trenutku postoje najmanje dva poslodavca koja su spremna da odmah po kupovini imovine AHA Mure Prvi maj od strane Slobodne zone Pirot, pokrenu proizvodnju u pogonima, uposle možda i 600 ljudi, što bi uz postojećih 300, ukupno gledano, značilo posao za 900 ljudi.

Nakon prethodnog, četvrtog pokušaja prodaje AHA Mure, pomoćnik gradonačelnika za investicije i infrastrukturu, Aleksandar Ćirić, izjavio je da se olako zaboravilo da stečajni upravnik nije naplatio bankarsku garanciju od milion evra, od pravnog lica koje je na javnom nadmetanju izlicitiralo kupovinu AHA Mure. Tri meseca, od septembra do decembra prošle godine, je trajala agonija oko te kupovine AHA Mure i na kraju je stečajni upravnik proglasio prodaju neuspelom, a garancija nije naplaćena, – podseća Aleksandar Ćirić.

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Postovani,zasto se digla tolika prasina oko prodajeAH Mure Prvi maj,otkud sada se javljaju toboze briznici u gradu,zna se da lokalne samouprave nemaju nikakve ingerencije u tom delu po zakonu,navreme je neko trebao da se bori da Prvi maj ne dodje do stecaj,a sada nerazjasnjenju privatizaciju nikada mozda necemo saznati.No ljudi zasto se cuti,vec dve godine Privredni sud u Nisu nedonosi nikaku presudu i pored cetiri promene stecajnih upravnika,ko izdaje u zakup nezakonski deoIO Prvi maj i pored presuda suda u Pirotu u korist radnika,gde se kaze u Presudi,izvrsnom duzniku zabranjuje se raspolaganje nepokretnoscu jer je sud upisao zabelezbu nad ovom imovinom.S postovanjem Ivan.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker