Lokalna samouprava

Još jedna fabrika u Pirotu – investitor iz Francuske u Pirotu proizvodi za Mišlen, Simens…

U Pirotu je odnedavno počela sa radom fabrika JLB Soulier, partner Mišelina – fabrika koja se bavi proizvodnjom metalnih delova i alata za gumarsku i druge industrije. Iza ove kompanije stoji francuski kapital, a po rečima vlasnika, kompanija trenutno uglavnom radi za potrebe Mišelina, sa kojim sarađuje mnogo godina unazad, a uskoro se počinje proizvodnja za još jednog giganta – nemački Simens i mnoge druge kompanije zbog čega će doći i do povećanja broja radnika. Fabriku su obišli gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić i ambasador Francuske u Srbiji Frederika Mondolinija.

-Naš cilj je da u Pirot dovedemo što više “malih” kompanija koje su dobavljači Tigar tajersu dovedemo u Pirot. Na tome smo i radili mnogo godina unazad i evo imamo ovde kompaniju koja zapošljavanja trenutno više od 30 radnika sa planovima za proširenje proizvodnje i upošljavanje nove radne snage. Mišelin je veliki potencijal gde radi 3.500 radi, ali tu ima prostora za ogroman broj manjih firmi koje su “naslonjene” na poslovanje ovog giganta-kazao je gradonačelnik Vasić.

Vlasnik kompanije Erik Blanšet kazao je novinarima da je u Srbiji već 17 godina. 

-U Pirotu smo jer je moja grupacija partner sa Mišlenom 40 godina. Mišlen nas je zamolio da dođemo ovde i investiramo u Pirotu. Želeo bih da se zahvalim gradonačelniku Vasiću na njegovoj podršci za otvaranje fabrike, ali i ambasadi Francuske, menadžmentu Tigar tajersa – Mileni Tošić, Igoru Simiku koji su nam podrška. Naša želja je da proširimo kapacitete u Pirotu-kazao je Blanšet.

Ambasador Francuske Frederik Mondolini kazao je da je tokom svog boravka obišao i Mišelinovu fabriku u Pirotu, kao i fabriku JLB Soulier.

 

-Sama investicija i fabrika Mišelina, kao i ova fabrika predstavljaju priče o uspehu. Fabrika Tigar tajers je najveća francuska investicija u Srbiji koja je privukla i druge investitore u Pirot-kazao je ambasador Mondolini.

Direktor fabrike JLB Soulier Dušan Popović kazao je Pirotskim vestima da je u samu zgradu i mašine investirano za sada oko milion i po evra, a planovi za dalje širenje su vrlo ambiciozni.

tekst, foto, video Aleksandar Ćirić/pirotskevesti.rs

 

Slične vesti

2 Comments

  1. У Пироту има неколико добављаца мишелина..ови ће бити протекционисани у односу на њих.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker