Ostale vesti

Još jedan vredan poklon Rotarijanaca Opštoj bolnici

Rotari klub Pirot, danas je Opštoj bolnici, tačnije biohemijskoj laboratoriji u tijabarskom Domu zdravlja na Keju, poklonio najsavremeniji biohemijski analizator, vredan 2,35 miliona dinara.

Identičan aparat naši rotarijanci su istoj laboratoriji pokolnili i pre 3 godine, a svečanosti potpisivanja ugovora o donaciji prisustvovali su osim Gorana Petrovića, direktora Bolnice i Gorana Mišića iz RK Pirot i  Bane Ranđelović, guverner Distrikta Srbije i Crne Gore i Milan Jovanović, iz Rotari kluba Kikinda, inače asistent senatora, koji su više nego zaslužni za ovaj poklon.

Uz zahvalnost rotarijancima  Dr Petrović je konstatovao da će se sada biohemijske analize raditi daleko brže i kvalitetnije, što znači da novi aparat renomiranog nemačkog proizvođača omogućava veći broj  složenijih analiza. Do sada su rotarijanci organizovali više akcija pomoći našoj Bolnici -kazao je dr Petrović.

Senator Bane Ranđelović je nalglasio da  rotarijanci čine sve gde god mogu da pomognu lokalne zajednice i njihovo zdravstvo, dok je njegov asistent Milan Jovanović iz Rotari kluba Kikinda, istakao da  su rotarijanci proteklih godina organizovali čestrdesetak sličnih akcija.

-Drago mi je što je ovaj aparat došao u prave ruke, jer su vaši stručnjaci vrhunski u ovoj oblasti, odnosno u biohemijskim analizama na nivou Srbije. Oni najbolje znaju šta će sa aparatom, koji bi poželeli i mnogo veći centri od Pirota-zaključio je Jovanović.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker